Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, februari 28, 2004

Oh jee, het wordt nu wel echt lente en dat is ook weer niet goed. Niet dat ik klaag, absoluut niet, maar op Katja's verjaardagsweekend over 2 weken willen de anderen nog skien en als het al te warm wordt zal er geen sneeuw meer liggen! Maar West-Virginia is een stuk kouder dan hier, dus hopelijk zal dat wel loslopen.

Vandaag was een "zonder jas" dag, heerlijk! Staalblauwe lucht met een echt warm zonnetje, dan merk je wel dat we op de hoogte van Madrid liggen, de zon is al best sterk zo eind februari.

Het was een echte zaterdag met allerlei dingetjes te doen. Onder anderen het maken van reserveringen voor onze paasvakantie naar Texas. Omdat ik helemaal geen idee had wat er daar te doen was, ben ik met Katja naar Borders gegaan om wat informatie te halen. Borders is zo'n heerlijke boekwinkel, net als Barnes and Noble. Ze hebben een cafe in de zaak, waar je een allerlei soorten koffie kunt kopen. Met je kopje koffie loop je dan tussen de boeken te neuzen. Als je iets leuks vindt, zijg je neer in een van de fauteuils, die daar speciaal voor zijn neergezet, om dat boek of tijdschrift op je gemak door te kijken.

Heel wat anders dan toen ik, op onze laatste vakantie in Nederland, bij Broese Kemink in Utrecht rondkeek, op zoek naar een gids met restaurants in Nederland. Ik pakte de Michelin gids uit de rij boeken en voor ik het zelfs had opengeslagen, kwam een medewerkster woest op me af. Wat ik wel dacht om zomaar een boek op te pakken en in te kijken! Stel je voor, dat iedereen dat deed! Eerst betalen, dan inkijken! En allemaal keihard, dat de hele zaak het kon horen. Ik wist niet waar ik kijken moest van schaamte! Ze ging demonstratief de rest van de boeken weer recht zetten, terwijl ze dat allang stonden, want ik had alles heel netjes gedaan, ook het inkijken uiterst voorzichtig. Het was, dat we weinig tijd hadden en ik echt wat Nederlandse boeken wilde meenemen, anders had ik alles terug gelegd en was de zaak uitgelopen!

Ik denk nog vaak aan dat voorval terug als ik bij Borders ben. Ook vandaag heb ik eerst een tijdje de boeken over Texas doorgebladerd, voor ik een keus maakte. De boeken zien er allemaal keurig uit, ondanks dat mensen er regelmatig in kijken. En natuurlijk wordt Borders beloond met een flinke omzet, waaraan wij enthousiast bijdragen, we lopen nooit met slechts 1 boek de deur uit!

Natuurlijk nam Katja de gelegenheid waar om mij naar de enorme gitaarwinkel aan de overkant te slepen. Ze hebben daar werkelijk alles voor de gitaar en, over klantvriendelijkheid gesproken, je wordt aangemoedigd hun gitaren uit te proberen en er is overal hulp aanwezig. Als je de tijd hebt is het erg leuk daar, want sommigen zijn heel goede gitaarspelers en zo krijg je nog eens wat te horen!

Vanavond hebben we gezellig met alle buren rond een haardvuur gezeten en s'mores gegeten (Graham crackers, Hershey's chocola en geroosterde marshmallows). Ook hebben we allerlei liedjes gezongen met de kinderen daar (leeftijden 6 t/m 14) o.a. : John Jacob Jingle Heimer Schmidt, America the Beautiful (noem me maar sentimenteel of chauvinistisch, maar dat lied vind ik prachtig), Small World, Clementine en Home on the Range. Hartstikke leuk! En nog leuker, dat ik met het gros van die liedjes mee kan zingen, terwijl ik 20 jaar geleden er nog nooit van had gehoord! Ik heb in de afgelopen 20 jaar net zoveel liedjes geleerd als in mijn eerste 20 jaar! En wist je dat "Altijd is Kortjakje ziek" dezelfde melodie heeft als "Twinkle, twinkle Little Star" ? En nog een stel andere liedjes. En met deze vrolijke noot ga ik naar bed!

0 reacties: