Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 23, 2004

Soms heb ik helemaal genoeg van de "preventieve" zorg hier! De ene test na de andere moet je ondergaan, als je naar de dokter gaat. Omdat ik fibromyalgie heb, moet ik vaker dan anderen. En dan is er eens een verhoogde bloeddruk en wordt er paniek gezaaid en meteen naar de pillenpot gegrepen. Ik ben weggegaan bij mijn vorige, vrijwel bejaarde, dokter om die reden. Volgens mij kreeg zij geld terug van de pharmaceutische bedrijven! En na zo'n test kon ze de uitslag niet door de telefoon geven, nee, je moest naar haar toe. Zo kreeg zij weer wat extra dollars.

Ik zoek nu een dokter, die naar mij luistert, want ik lees heel wat en wil dat niet afgedaan zien met "I'm the doctor, you're the patient". Ik heb zo'n dokter meteen gevonden voor de kinderen, maar voor mezelf lukt dat maar niet!
Oudere doktoren hoeven geen bijscholing te doen en het is dus aan hen om up to date te blijven. Dat lukt sommigen (de meesten?) dus duidelijk niet.'

Neem nu het uitstrijkje, vanaf je 16e moet je als vrouw hier ieder jaar een uitstrijkje laten doen. Nu blijkt, dat dat na je 30e maar eens in de 3 jaar hoeft. Maar doktoren blijven het jaarlijks doen. Waarom? Kassa! En legioenen vrouwen (inclusief ikzelf van nu af aan!) zouden maar een derde van die heel vervelende procedures hoeven te ondergaan!

Je wordt ook overspoeld met dieten en aanbevelingen om kanker te voorkomen. Vandaag was het weer, dat een dieet met veel vezels hartaanvallen zou voorkomen. En neem nu de rage van het Atkins dieet. Vrijwel iedereen eet opeens zo min mogelijk koolhydraten. Die zijn "slecht". Een aantal jaren geleden was vet slecht en werd alles vetvrij gemaakt. Nu wordt alles koolhydraatvrij gemaakt. Zucht! Wanneer zal men eens inzien, dat alles met mate nog het best is en het makkelijkst vol te houden??

MSNBC heeft een goed artikel over sommige van die medische mythen. Het enge ervan vind ik, dat dingen, die 10 jaar geleden als vanzelfsprekend werden aangenomen nu alweer weerlegd zijn. Dat zal dus ook wel met de "nieuwe" vondsten van vandaag gebeuren. Intussen worden we volgepompt met chemicalien en andere onnatuurlijke extra's.

Maar goed, sorry voor de lange tirade, je kunt zien dat ik vandaag geen volwassene gesproken heb! Ik heb wel een stepklas bij de sportschool gedaan, maar verder dan "hi" is de communicatie met anderen niet gekomen.

Op weg naar Katja's gitaar les zagen we het zoveelste doodgereden eekhoorntje op de weg. "Roadkill" heet dat hier, er schijnen mensen te zijn, die die verkeersslachtoffers eten. Hoe waar dat is weet ik niet, maar er is wel een kookboek voor! En een hele website!

Wij vonden het alleen zielig, vooral omdat een ander eekhoorntje probeerde ernaar toe te gaan. Baby? Partner? Hoewel er hier te veel eekhoorns zijn en veel mensen ze als een ondier zien, blijf ik het schattige beestjes vinden. Als er een voor mijn auto oversteekt probeer ik (als dat veilig kan) uit te wijken. Maar toegegeven, ze rennen als kippen zonder kop over en soms lukt het niet opzij te gaan.

0 reacties: