Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 26, 2004

Vanochtend was het, ondanks een temperatuur van ongeveer +1, heerlijk zonnig weer en dus besloten Christine en ik een eind te gaan wandelen, in plaats van in de saaie sportschool te gaan zitten.

We liepen bij elkaar meer dan 2 uur en naar ik schat zo'n 10+ km. We kwamen langs heel leuke huizen hier in Vienna, sommigen met torentjes en andere heel leuk geverfd en met allerlei originele hoeken en dakpunten.

Toen we eenmaal in het park waren, vielen de knalrode kardinalen extra op tussen het nog compleet dorre hout. Er zijn al heel wat vogels actief en dat maakt, dat het tenminste lente-achtig klinkt buiten, want behalve een paar blaadjes van krokussen is er nog geen leven te bekennen in de planten. Dat is laat voor dit gebied. Meestal staan eind februari toch in ieder geval de krokussen bijna in bloei.

Op de terugweg liepen we over de historische Church Street, waaraan ook een oud trein stationnetje ligt en een oude treinlocomotief staat, die van binnen bekeken kan worden. Even verderop is een ontzettend leuke speelgoedwinkel, Once Upon a Time, waar je werkelijk elk poppenhuis meubeltje ooit gemaakt kunt kopen. We gingen er even binnen en, vooral omdat ik een poppenhuis heb wat mijn vader voor me gemaakt heeft, keek ik vol verlangen naar al die kleine kamerinrichtingen. Een tafeltje kostte echter meer dan $100, dus ik heb me maar ingehouden!

Na de speelgoedwinkel kwamen we langs de klokkenwinkel, waar wij onze grootvaderklok kochten. Ook al zo'n leuk winkeltje. En zo zijn er nog meer langs Church Street, o.a. Great Harvest, een heerlijke bakkerij met iedere dag warm brood en gratis proeven, Nielson's Custard, lekker ouderwets ijs, The Brambled Nest en meer.

Terug op weg naar huis liepen we naar de grootste weg door Vienna, waaraan tientallen restaurants, supermarkten en winkels liggen. We staken over bij de begrafenisondernemer. Een mooie naam heeft die, vind ik altijd: Money and King, ze zijn er al sinds 1881, het is duidelijk een winstgevende zaak! Vienna lijkt klein, maar binnen loopafstand kunnen we dus heel wat winkelen (nou ja, de begrafenisondernemer niet meegeteld, dan).

Vienna is de plaats, waar ik het langst gewoond heb, tot nu toe. Ik voel me dan ook bijna een "native", een echte Viennese. En als het aan mij ligt, hoef ik hier nooit meer weg! En ik ben niet de enige, die zo denkt, er zijn families in onze buurt, die hier al 5 generaties wonen, ongekend voor een gebied als dit, waar iedereen constant verhuisd.

In Washington is er een grote paniek, want het blijkt, dat er te veel lood in het drinkwater zit, vooral dat in de scholen! Het drinkwaterbedrijf wist dat allang, maar heeft het niet bekend gemaakt. Blij, dat wij ons water daar niet van krijgen! Toen Kai een keer in het ziekenhuis lag, lag er een meisje met loodvergiftiging naast hem. Vreselijk!

De volgende democratische voorverkiezing in ons gebied is in Maryland. Het is vrijwel zeker, dat ook hier Kerry ruim gaat winnen. Maar ik vond deze interessante poll, opgebroken in mannen/vrouwen, blanken/zwarten en meer. Vooral opvallend om het verschil in stemmen tussen blank en zwart te zien. Maar ook tussen vrouwen en mannen.

Vanavond hebben Katja en ik Thais gegeten. Ik zou iedere avond wel Aziatisch kunnen eten, jammer dat niet de hele familie er van houdt!


0 reacties: