Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 26, 2004

Een enkele keer per jaar laat ik een van de kinderen thuisblijven van school en maak er een gezellig dagje van met diegene. Vandaag was het Saskia's beurt om te spijbelen. Ze vroeg al een tijdje om een "Mamma-Saskia" dag en vandaag was perfect: prachtig weer en geen andere dingen gaande.

Dus vanochtend de school gebeld, waar men wilde weten, wat de reden voor het verzuim was, ik heb maar wat gemompeld over afspraken. Nu is hier geen schoolplicht zoals in Nederland, je kunt je kind gewoon een dag thuis houden. Maar er heerst op het moment een naar buikvirus, het Norovirus, en ze willen weten hoe erg de epidemie is. Gelukkig zijn wij er nog niet door getroffen en ik zend dagelijkse schietgebedjes, dat het wegblijft. Hele cruiseschepen zijn erdoor geveld.

Nadat Kai, Katja en Rick de deur uit waren, vertrokken Saskia en ik richting Nottoway park. Prachtig was het weer, al vroeg warm genoeg om alleen in een t-shirt te rennen en fietsen. De natuur komt langzaam uit, bloesems aan de bomen, overal gele forsytia en vooral veel vogels. In het park hoorden we een heel stel spechten, helaas zagen we er geen. En roodborstjes en kardinalen feestten op het bloeiende gras.

Saskia fietste en ik rende. We zagen een heel stel andere wandelaars, moeders met kinderen, oudere mensen, maar tot onze verbazing ook best een stel kinderen van Saskia's leeftijd of ouder. Het zou natuurlijk kunnen, dat dat thuisscholers waren. Maar ik denk ook, dat ik niet de enige "spijbelaar" was.

We deden het fitness parcours, Saskia deed dapper mee. Het is een leuke manier om samen lichamelijke beweging te krijgen.

Al gauw wilde Saskia naar huis, want ze zag ernaar uit eens lekker te gaan winkelen. Dus op naar Old Navy, waar we nieuw ondergoed en sokken kochten.

Daarna naar Tysons Corner, waar we eerst gauw bij McDonald's lunch aten, gelukkig hebben ze nu "signature salads", die nog enigszins te pruimen zijn. En dan shoppen, mijn jongste weet precies wat ze wil, ik hoef niet te proberen haar iets schattigs aan te smeren, want dat wordt met een "Nah" afgekeurd.

We gingen naar H&M, maar dat was niet haar smaak. The Gap ook niet. Bij Limited Too vond ze heel wat en inderdaad erg leuke kleding en ook nog een soort klamboe voor boven haar bed, blauw met een kikker op het gaas gestempeld. Daarna had ze het wel gehad. Maar ik wilde nog naar Hecht's omdat die halve prijs uitverkoop op sieraden had. Ook daar vonden we nog wat leuke dingen voor Saskia.

Bepakt en bezakt reden we terug naar huis. Onderweg stopten we bij Home Depot om een haak voor de klamboe te kopen (waarbij ik heel vriendelijk werd geholpen, want ik had geen idee wat voor haak je voor zoiets nodig hebt!) en ook gelijk wat viooltjes om voor het huis te zetten, in plaats van de kleine kerstboompjes, die er nog stonden. Het is nu tenslotte officieel lente!

Eenmaal thuis ging ik door Saskia's kleding en haalde 2 volle zakken met te kleine spullen uit haar kamer! Die heb ik meteen naar de buren gebracht, want veel ervan was nog in prima conditie en ons buurmeisje is net een slag kleiner dan Saskia en net zo dol op kleding.

Vanavond wilde Rick de kinderen meenemen naar Scooby Doo 2, maar Saskia was zo uitgeput van haar speciale dag, dat ze al voor 8 uur in slaap was. Dus is die excursie uitgesteld tot waarschijnlijk zondag. De anderen zijn nu beneden op de big screen tv een film aan het kijken en ik ga na het schrijven van dit blog pitten. Het was weer een volle, productieve dag!

0 reacties: