Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 25, 2004

Ieder jaar houdt de school van Kai en Saskia een "International Night". Gezinnen, die uit andere landen komen of die in een ander land gewoond hebben, stallen allerlei produkten en etenswaren van die landen uit. Omdat het een heel diverse school is, staan er ieder jaar zeker 20 "kraampjes".

Zo ook dit jaar weer. Belgie, Zweden, Denemarken, Argentinie, China, Ierland, Mali, Hongarije, Australie en Frankrijk waren onder de deelnemers, maar Korea had zoals altijd de grootste tafel. Er zitten heel veel Koreanen op de school. Die komen met grote bakken sushi en andere lekkernijen en zijn natuurlijk zeer in trek daardoor.

Voor het achtste jaar nu stonden wij er natuurlijk met Nederland. Ik was helaas mijn fototoestel vergeten, dus ik zet hier een foto van 2 jaar geleden neer om een idee te geven. Onze tafel zag er ongeveer zo uit. Als voedsel had ik speculaasjes, koek en Mentos. Vooral die Mentos is altijd een enorm succes! Veertig rollen mint, fruit en kaneel Mentos gingen er binnen het uur doorheen. Veel mensen hebben geen idee, dat dat een Nederlands produkt is.

Onder de andere dingen, die op de tafel lagen waren twee kartonnen borden met allerlei foto's, Delfts blauw, een Heineken en een Brand bier opener (ik had geen flesjes), een paar klompjes, een bosje (zijden) tulpen, een reproductie van De Nachtwacht en boeken zoals "The Undutchables" en "Dutch Cooking". Vroeger ging ik nog heel ijverig blokjes kaas staan snijden, maar dat was ten eerste gigantisch duur voor al die mensen en ten tweede was een betaalbare hoeveelheid binnen een paar minuten op!

Het is heel leuk op deze avond, dat mensen ook echt ontzettend veel aandacht hebben voor elk land. Er wordt met interesse over gevraagd en de boeken worden doorgebladerd. Ook wordt er oprecht geprobeerd de kinderen iets mee te geven van de verschillen tussen alle culturen. Ik had nog een heel leuk gesprek met een Koreaan, die vertelde hoe blij zijn land is met Guus Hiddink. Een andere vrouw was vorig jaar met een cruise naar Amsterdam geweest en vol lof erover, volgend jaar gaan ze voor een langere vakantie naar Nederland. Opvallend is, dat iedereen altijd zegt hoe vriendelijk en gastvrij de Nederlanders zijn. Een vrouw vertelde, dat ze een paar jaar in Brussel hadden gewoond en ieder weekend een uitstapje naar Nederland maakten, want dat vonden ze een veel leuker land dan Belgie (gelukkig stonden de Belgen niet dichtbij ;)).

Het was dus allemaal weer erg geslaagd, echt een leuke traditie van de school.

Verder was het vandaag maar liefst 75 graden (24 graden Celsius), korte broeken weer dus, eindelijk!! Ik heb meteen alle ramen en deuren in huis opengegooid om eens lekker door te tochten. Spring has sprung!

0 reacties: