Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 03, 2004

Lentedag nummer zoveel, van mij mag de winter nu wegblijven, maar dat zal wel te veel gewenst zijn. Maar wat een energie krijg ik van dit weer! Ik heb gelijk zin om een hele lente schoonmaak te gaan houden. Ok, zo erg is het ook weer niet, maar toch, jippie, zon en warmte!

Terwijl ik zo mijn blogs schrijf, merk ik toch wel, dat mijn Nederlandse vocabulaire wat achteruit gaat. Of tenminste, ik kan niet op sommige termen komen. Soms kun je in het Engels iets in een woord zeggen, waar er in het Nederlands of niet 1 woord voor is, of ik ken dat woord niet.

Na een heel moeilijke stepklas bij de Centreville gym had ik een afspraak bij de kapsalon Elle et Lui. De kapster, die mijn haar doet, Mona, komt uit de Libanon. Het is een heel leuk mens, ongeveer mijn leeftijd, en ze knipt fantastisch! Veel van de kappers en kapsters hier komen of uit het Midden-Oosten en dan vooral Libanon, of uit Belgie of Frankrijk. Er zijn twee soorten kapsalons: de budget en de "salons". De budget salons, zoals de Hair Cuttery en Supercuts zijn zeer goedkoop, maar je weet ook niet hoe je eruit zal zien, als een van de "kappers" klaar is met je. En dan zijn er de salons, die je een flinke duit ontfutselen voor een knipbeurt. $40 is een gewone prijs hier. Maar dan ben je ook verzekerd van een leuk kapsel. Het is dus een bewuste keus: goedkoop en grote kans op een mislukking of duur en er zeker goed uitzien. Tja.

Kai's haar was ook alweer veel te lang inmiddels. Hij leek wel een Beatle! Met hem ging ik naar de barber. Bij de barber worden alleen jongens en mannen geknipt. En (hoe oneerlijk is het in dit leven?) daar kost het $10 voor wassen en knippen. Hij heeft nu een hip kapsel met spikes.

Saskia en Kai hadden ook schoenen nodig, dus stopten we bij Payless Shoesource. Een heerlijke schoenenwinkel, dat. Je kunt zonder veel geld te besteden gewoon Imelda Marcos zijn, met hun schoenenprijzen. De gemiddelde prijs van een paar schoenen is $15 en nu hebben ze een "koop een paar, krijg een tweede paar halve prijs" promotie. Vooral voor de kinderen zijn het prima schoenen. Ik koop er ook wel eens, maar meestal zijn hun schoenen te wijd voor mijn voeten.

Nu de presidentskandidaten bekend zijn, denk ik er toch veel meer over na voor wie ik in november zal stemmen. Ook Rick is daarmee erg bezig. Eerst stond voor hem vast, dat hij voor Bush zou gaan stemmen. Hij is erg voor ruimtevaart en Bush staat daar nu ook zo achter. Maar recentelijk heeft de Bush regering dingen gedaan, zoals de enorme boetes opleggen aan "slechte" woorden op tv en radio, die hem tegenstaan. Ik heb soortgelijke twijfels, ik zou dolgraag tegen Bush stemmen.

Maar... dan lees ik weer dit artikel over Kerry en dan vraag ik me af wat erger is: een kwaad, dat je al kent en weet wat het wordt, of een kwaad, dat nog van alles onverwachts kan doen? Ik mag Kerry niet, ik zal er niet omheen draaien. Ik heb moeite met mensen, die een vermogen in de miljoenen hebben en zich opwerpen als "redders van het volk". Salonsocialisten noemt mijn vader die. En ik mag Bush wel, hoe vreemd dat ook klinkt. Ik denk, dat Bush heel idealistisch is, maar dat hij toch echt het beste met dit land voorheeft. Ik heb alleen moeite met een flink stel mensen uit het Bush kabinet. Maar van Kerry weten we nog niet eens wie zijn vice president zou worden. En John Edwards wordt dat volgens mij niet. Ach, nog 8 maanden om na te denken, ik hoef er nog geen nachtrust over te verliezen.

0 reacties: