Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 02, 2004

Nou, ik hoop, dat er over 2 weken nog wat te skien valt in West-Virginia! Het weer is abnormaal warm, 21 graden vandaag. Heerlijk! Van mij mag het blijven, maar het zal wel weer kouder worden. In maart kan het echter echt heel warm zijn, het record op Katja's verjaardag (14 maart) staat nog steeds op de dag dat zij geboren werd: 90 graden ofwel 32 graden celsius! Iemand grapte vandaag, dat we over 2 weken wel 25 cm sneeuw zouden hebben. Het weer kan hier inderdaad heel erg van dag op dag verschillen. Soms is er een temperatuur verschil van meer dan 20 graden!

Vandaag heb ik eindelijk bij IKEA in Woodbridge mijn email vriendin Jeanine ontmoet! We waren dit bezoek al sinds begin december van plan en iedere keer kwam er weer wat tussen. Maar, ondanks slecht verkeer aan beider zijde, het lukte vandaag. Deze IKEA is nu een paar jaar open, er is een enorme showroom en restaurant op een verdieping en een "marketplace" met alle kleine dingen op de andere. We brachten er een heel gezellige 3 uur door. Het was heel leuk weer eens Nederlands te kunnen praten en vooral iemand te ontmoeten, die een gelijksoortige kijk heeft op veel dingen als ik.

De volgende keer gaan we naar Richmond om Jeanine en haar man daar te ontmoeten. In 20 jaar ben ik nog nooit in Richmond geweest! Het is toch de hoofdstad van onze staat, maar wel 2+ uur rijden weg. Ik zie ernaar uit, niet alleen om de stad te zien, maar ook om nog een Nederlands-Amerikaans stel beter te leren kennen!

IKEA voelt altijd als een mini-Europa. Niet alleen de meubels geven dat gevoel, maar alle etiketten hebben ook een Nederlandse uitleg en nog een stel andere talen. In ieder geval hebben we weer wat in elkaar te zetten dit weekend, een ladenkastje voor Katja.

Op de terugweg kwam ik langs een paar historische plaatsen: Occoquan, een heel leuk plaatsje aan de Occoquan rivier, met gezellige winkeltjes en restaurants. Een aantal mijlen verder op is Clifton, een plaatsje wat weigert aan de moderne tijden mee te doen. En uiteindelijk Fairfax. Dit stadje heeft een lange Civil War geschiedenis (er staan twee naar het Noorden gerichte kanonnen, zoals alle "Confederate" monumenten), maar ook George en Martha Washington kwamen hier. Fairfax en Fairfax County zijn genoemd naar William Fairfax, de neef van de 6e Lord Fairfax.

Toen ik thuiskwam was Rick er ook al, want ik had een tandarts afspraak, waar hij ook bij moest zijn. Deze tandarts is echt ultramodern, hij heeft zijn eigen website, alles is electronisch en hij staat regelmatig in de krant vanwege zijn nieuwe technieken. Ik zal er nog aardig vaak zijn, helaas, want mijn gebit heeft heel wat werk nodig. Maar ik moet toegeven, dat ik er heel wat minder tegenop zie, dan als het een "gewone" tandarts zou zijn.

Omdat ik geen tijd had om te koken (en geen zin, eerlijkheidshalve), gingen we met het hele gezin uit eten bij Lone Star. Wat ik zo heerlijk vind in dat restaurant, is dat ze gepofte zoete aardappel bij het eten geven. Heerlijk! Met suiker en kaneel, hmmm!!

Helaas verneem ik net op het nieuws, dat John Edwards uit de race voor de Democratische presidentsnominatie zal stappen na vanavond (Super Tuesday). Dat betekent, dat John Kerry de nominatie zal krijgen. Ik heb ernstige bedenkingen bij deze man. Maar ook bij Bush en zeker Nader. Argh!!! Wie te stemmen??? Nou ja, nog 8 maanden om te besluiten.


0 reacties: