Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 11, 2004

Vanochtend gewekt met het vreselijke nieuws over de bomaanslagen in Madrid. Helemaal akelig word ik daarvan! Het brengt weer zoveel gevoelens terug van tweeeneenhalf jaar geleden. Het plotselinge, de angst, die die mensen voelden en vooral het oneerlijke, waarom? Ik las, dat George Bush het Spaanse volk ons medeleven hier had gezonden. Ongeacht wat ik van zijn politiek vind, weet ik zeker, dat dit medeleven van harte gemeend is.

De hele dag had ik zo'n naar gevoel! Die mensen, die daar gestorven zijn, gingen gewoon naar hun werk, hadden hun dag voor de boeg en boem, weg. Verschrikkelijk! Ik heb gewoon geen woorden voor die terroristische maniakken!

Vanmiddag waren de ouder-leraar conferenties op Katja's middle school. Na de zesde klas gaan ze hier naar een "middle school" voor 2 jaar (sommige middle schools zijn vanaf de 5e tot de 8e klas) tot en met de 8e klas. Katja zit nu in de 8e klas en gaat volgend jaar dus naar high school. Op middle school krijgen ze 7 vakken, ieder natuurlijk onderwezen door een andere leraar. Ze hebben iedere dag dus 7 uur les, iedere dag 1 uur in elk vak. Met de leraren van die vakken kreeg ik vanmiddag in het gymlokaal 3 minuten de tijd (per leraar) om over Katja te praten. Gelukkig waren ze allemaal zeer te spreken over onze oudste. Die heeft dan ook een zeer matig rapport in record tijd omgedraaid in hoge cijfers. Natuurlijk ben ik daar zeer trots op en de leraren vonden allemaal, dat het een leuk en beleefd kind is. Trots als een pauw verliet ik na een uur de school!

Terwijl Saskia op dansles was, ging ik naar Blockbuster's, waar ik 9 videos en 2 dvd's huurde. Het meisje bij de balie vroeg me vol verbazing, of ik van plan was, die allemaal mee te nemen. Ja, dus. Want morgen rijden we tussen de 3 en 4 uur naar West-Virginia en voor de kinderen zijn de videos onontbeerlijk om de tijd door te komen.

We gaan morgen nadat de kinderen uit school komen dus op weg naar Canaan Valley, West Virginia (spreek uit Kuh-neen). We zijn daar vorig jaar ook al eens geweest en dat beviel heel goed. Dit keer zullen we logeren in een cabin met 4 slaapkamers (mijn vader komt mee en Katja's beste vriendinnetje ook, want op zondag wordt Katja 14). Vorig jaar zagen we ontzettend veel herten rond het resort, hopelijk dit jaar weer.

Ik ga langlaufen of op sneeuwschoenen lopen bij Whitegrass, of tenminste, dat hoop ik, ik weet niet hoe de sneeuw daar is. Whitegrass is heel grappig, de clientele ziet er heel anders uit, dan bij de downhill skiers: Mannen met lange haren en vrouwen, die er beduidend "hipper" uitzien. Hun restaurantje serveert de heerlijkste gerechten, veelal vegetarisch. Echt een belevenis.

Kennelijk is het nu ook al gevaarlijk om popcorn te poppen in de magnetron. De lucht, die vrijkomt bij het openen van zo'n zak heeft velen in de fabrieken ziek gemaakt. Zucht! En wij zijn nog wel zo dol op kettle corn (zoet-zoute popcorn).

Nu gaan we luisteren naar de geheime onthullingen van Prinses Diana. Het blijft een tragisch iets, dat huwelijk en haar dood. Toch maar blij, dat ik een gewoon mensenkind ben!

Morgen zal ik wel geen gelegenheid krijgen te schrijven, dus ik wens iedereen een heel prettig weekend en tot maandag!

0 reacties: