Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 29, 2004

Happy birthday to you! Het was Kai's 12e verjaardag vandaag. Twaalf jaar is een grote leeftijd, je krijgt dan onder anderen het privilege om voorin de auto te zitten. Daar maakte Kai dan ook stralend gebruik van!

Tegen de Amerikaanse traditie in (hier worden cadeautjes 's avonds pas gegeven) stonden we om half zeven op om Kai met zijn allen toe te zingen en cadeautjes te geven. Omdat hij volgend jaar naar Middle School gaat, kreeg hij, net als Katja op haar twaalfde, een eigen computer. Dat is natuurlijk een enorm cadeau, maar Katja heeft die van haar vaak nodig voor van alles, van projecten tot onderzoek en dat zal met Kai ook het geval zijn.

Verder kreeg hij van Saskia een basketbal, want hij is op het moment dol op die sport en in iedere straat staat wel een basketbal net. Lekker veel lichaamsbeweging voor ze! En het is leuk om ze allemaal te zien spelen in onze straat, de leeftijden lopen uiteen van 6 tot 15.

Op verjaardagen wordt er hier op school op cupcakes getracteerd. Dus liepen we met 30 cupcakes naar school. Hoewel Kai maar 23 kinderen in zijn klas heeft, waren de cupcakes 's middags schoon op. Die gaan er dus zelfs bij de grote 6e klassers goed in!

Omdat het stralend weer was besloot mijn allergieen te negeren en een eind te gaan fietsen. Het was werkelijk heerlijk! Ik ben eerst een eind naar het westen gefietst en daarna terug en een eind naar het oosten, op het W&OD pad. Dat pad is het enige wat ik per fiets kan bereiken, maar ik ben vast van plan mijn fiets een keer mee te nemen op de Metro en dan in Washington te gaan fietsen. Het probleem is, dat dit alles tijd kost, die ik meestal niet heb, omdat de kinderen vrij vroeg weer uit school zijn. Maar er zijn prachtige fietsgelegenheden in dit gebied, ik heb er al eens een artikel over geschreven dat op AllesAmerika.com te lezen is.

Het leuke van het fietsen langs het pad, versus door de buurten (ook mooi, vooral nu met de azaleas en lekker heuvelachtig, dus goede oefening) vind ik, dat er altijd allerlei dieren te zien zijn. Van prachtig gekleurde vogels tot vosjes en grondeekhoorntjes, geen dag is het er hetzelfde.

Over fietsen gesproken, Kai is dit jaar enorm gegroeid en zijn oude jongensfietsje was belachelijk klein geworden. Zijn verjaardag leek me een prima gelegenheid om een nieuwe fiets met hem te gaan kopen. Na lang getwijfel bij Performance Bikes koos hij een blauw met zwarte fiets, volwassen grootte. Deze fiets zal dus jaren meegaan! Ik hoop dit seizoen met zijn allen wat fietstochten te gaan maken, nu de fietswielen van alle 3 de kinderen eindelijk wat groter zijn, moet dat lukken.

Vanavond kwam mijn vader en bracht een hoefijzer spel mee voor Kai, van echt ijzer, hopelijk slaan ze elkaar daar niet de hoofden mee in! Maar wel een leuk idee, dat stimuleert het buitenspelen nog meer.

Kai had voor zijn verjaarsmaaltijd voor Chili's gekozen, omdat ze daar de lekkerste buffalo kip hebben. Grappig is, dat alle 3 de kinderen verzot zijn op Buffalo saus, die flink pittig is! Mijn vader stond ook versteld, dat ze zoiets scherps zo lekker vinden.

Ik denk, dat onze Kai op een prima 12e verjaardag terug kan kijken! Op zaterdag krijgt hij nog wat vriendjes te logeren en dan is de koek weer op. Nog een jaar en dan heb ik 2 tieners, slik!

0 reacties: