Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 11, 2004

Oef, dat was even een plons terug in de realiteit! Van het lekkere warme Texas weer terug in de kou thuis (42 graden en miezerige regen!). Vrolijk Pasen!

Om de een of andere reden kan ik me alleen maar regenachtige Paaszondagen hier herinneren. De keren dat we buiten eieren hebben kunnen verstoppen zijn op een hand te tellen. Vandaag was dus geen uitzondering.

We functioneren nog op Texas tijd, dus een uur vroeger dan hier. We werden dus laat wakker vanochtend, geholpen door het donkere weer buiten. Voor we op vakantie gingen had ik al inkopen gedaan voor Pasen.

De traditie hier is namelijk, dat de kinderen wakker worden met een mandje vol lekkers en een speelgoedbeest, door de Paashaas gebracht. Saskia gelooft nog heilig in dit soort dingen ook al heb ik er nooit een geheim van gemaakt, dat Paashazen en Sinterklazen dingen zijn, die door de mensen bedacht zijn. Als je zo'n gelovig kind hebt wil je die verwachting toch volmaken. Dus stond er een paars mandje naast haar bed, met chocolade eitjes, Reese's peanut butter eieren, M&M eitjes en nog meer lekkers. En een speelgoedkikker. De andere twee hadden een soortgelijk mandje maar met andere beesten (het is grappig te zien, hoe zelfs een 14-jarige toch nog naar haar Easter basket uitkijkt!).

Terwijl iedereen nog boven was verstopte ik de plastic eieren en de eieren met confetti (Cascarones), die we van mijn vriendin in San Antonio hadden meegekregen. Ik had ze kennelijk moeilijk verstopt, want het duurde even voor ze allemaal gevonden waren.

Intussen was mijn vader ook gearriveerd en konden we onze Paas brunch beginnen. Heel veel Amerikanen gaan op Paasochtend naar hotels om brunch te eten. Wij hebben dat ook vaak gedaan, maar dit keer hadden we thuis eieren, bacon, ham, croissantjes en cinnamon rolls. Het werd heel gezellig.

Na het eten ging mijn vader weer naar huis en dwong ik mezelf te gaan oefenen, terwijl ik mijn broer in Nederland belde. Dat maakt het oefenen altijd veel leuker, praten met broers of zus! Die nemen dat gehijg in de telefoon wel op de koop toe. Mijn broer woont in Hengelo en het Nederlandse leven is toch zo anders dan het onze. Ik kan niet precies zeggen hoe, maar het is gewoon anders.

Omdat het zo druilerig was hadden we geen zin om thuis rond te blijven hangen. Rick stelde voor naar een film te gaan en we kozen "Ella Enchanted". Ik had niet verwacht zo van de film te genieten! Het was echt een sprookje en heel leuk gedaan.

Het was grappig te zien, dat de mall helemaal gesloten was, behalve de cinema's en restaurants. We bedachten ons, dat er maar een paar dagen per jaar zijn, waar dat zo is: Thanksgiving Day, Kerstdag en Paaszondag! Een vreemd gezicht dus, die lege parkeerplaatsen.

Toen hadden we de smaak te pakken en besloten ook naar Home On The Range van Disney te gaan, een tekenfilm over boerderij dieren. Ook deze film was veel leuker, dan ik had verwacht. Ik vraag me af of die ook in Nederland uit zal komen, hij is namelijk compleet Amerikaans, met Zuidwest landschappen en allerlei Westelijke beelden.

Na de films hadden we honger, dus streken neer bij P.F. Chang's China Bistro. Die hebben het lekkerste en meest pittige Chinese eten hier! Ook de kinderen vonden het lekker. Het was een gezellig einde van een fantastische paasvakantie. We kennen hier geen tweede Paasdag, dus morgen is het weer werken en school geblazen.

0 reacties: