Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 28, 2004

Pfffff!! Dat was een grote zucht van verlichting. Het Virginia Congres heeft eindelijk een budget aangenomen! Er was een grote impasse over belastingen en we hadden al paniekerige emails van Fairfax County Public Schools (helemaal afhankelijk van belastingen) gekregen, die allerlei nare maatregelen aankondigden, mocht er in juni nog geen nieuw budget zijn aangenomen. Gelukkig hoeven we ons daar niet meer druk om te maken. Wel gaan we nu wat meer belasting op goederen betalen. Virginia's sales tax is al jaren 4,5%, vrij laag vergeleken bij bijvoorbeeld Maryland (5%) en Washington DC (8%). Nu wordt daar een halve cent aan toegevoegd. Niet erg voelbaar dus, maar wel belangrijk voor de staat.

Ook wordt eindelijk de belasting op sigaretten verhoogd. Virginia heeft een heel lage, want het blijft een tabakverbouwende staat met een grote interesse in rokers.

Hopelijk wordt er ook flink wat geld voor de wegen uitgetrokken, want die verkeren in erbarmelijke staat. Ik hobbel me wat af in de auto! Maar ik hoorde vandaag, dat we nog geluk hebben niet in bijvoorbeeld New Orleans te wonen, daar zijn de wegen nog slechter.

Over wegen gesproken, ik moest vandaag tanken met de minivan. Ik ga altijd naar Exxon of Mobil, want dan kan Speedpass gebruiken, het kan niet makkelijker! Benzine kostte me vandaag $1,89 per gallon, dus ongeveer $0,50 per liter. Mensen hier klagen daar hard over, maar het haalt natuurlijk nog lang niet bij de Europese prijzen.

Vanavond kijken we naar American Idol. Ik weet, dat er ook een Idols programma in Nederland is. Hier was er vorige week grote consternatie, want een van de beste zangeressen werd weggestemd door het publiek. Deze week waren er miljoenen meer stemmen. Het blijft een leuke show om te kijken.

0 reacties: