Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 22, 2004

Vandaag was het niet alleen Earth Day (waarop zowel Bush als Kerry van alles beloofden voor het milieu, moet het nog zien), maar ook "Take our daughters and sons to work day". Ouders worden aangemoedigd hun kinderen mee naar hun werk te nemen en te laten zien wat ze de hele dag doen.

Dit initiatief begon jaren geleden als "Take our daughters to work day", maar dat werd weer als omgekeerd sexistisch gezien, dus nu worden ook de zonen erbij genoemd.

Om 9 uur vanochtend stapte Rick in de auto met 4 kinderen, onze eigen 3 en Leah, Katja's beste vriendinnetje, wiens ouders bij de CIA werken, waar geen kinderen binnen mogen. De 8ste klassers, Katja en Leah, moesten mee met een ouder en er een project over doen. Omdat Rick voor Microsoft werkt, zorgde hij voor genoeg computers en tablet pc's voor de kinderen om op te tekenen, emailen en chatten. Ze kwamen allemaal dol enthousiast en met leuke foto's terug.

Ook had Microsoft een heel stel interessante activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Echt wel bijzonder, ze kwamen terug met nieuw respect voor hun vader en wat hij doet. Of ze hem ook in zijn carriere zullen volgen valt nog te bezien, Katja wil een marine bioloog worden, Kai een paleontoloog en Saskia een gymnaste. We zullen zien.

Intussen verheugde ik me op een rustige dag thuis. Helaas lukte dat ook niet helemaal, want Rick bleek zijn belangrijkste tas vergeten te zijn en hij had allerlei informatie van die computer over. Hij belde in paniek en ik vond het ook weer raar om hem met alle kinderen weer terug te laten rijden.

Dus reed ik door vreselijk verkeer naar Maryland om die vermaledijde tas te brengen! Maryland is echt een ander gebied, nieuwe wetten, andere gouverneur en ander landschap. Hoewel het deel waar ik door reed ook wel mooi was. Al met al was ik anderhalf uur kwijt met het brengen van de tas en de terugreis.

Ik probeerde nog te oefenen daarna, maar ik ben nog erg zwak na maandag en de koorts. Ik baalde daar erg van, maar ja, als ik maar beweeg, dat helpt mijn spieren al goed.

Het is dus nog wel echt rustig aan doen. Om echt uit te rusten gaan Rick en ik morgen voor een lang weekend naar Atlantic City, New Jersey. Lauren, onze college vriendin, komt op de kinderen passen. Ik kan niet wachten. Ik zie er zo naar uit heerlijk langs het strand te wandelen, zonder enige verplichting!

0 reacties: