Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 23, 2004

Als mijn zusje op bezoek is, komt er ook altijd een onafgebroken stroom vrienden en vriendinnen van haar langs, die ze nog kent uit haar studententijd bij George Mason University , hier in Fairfax en de University of Maryland in Takoma Park, Maryland.

Zo ook gisteren, we hadden dus bijna de hele dag een gezellig vol huis. In de twee uur, dat er geen bezoek was, zijn we een wandeling gaan maken naar het centrum van Vienna. Daar hebben we eerst "red, white and blueberry" scones gekocht voor het ontbijt van vanochtend bij de warme bakker.

Vienna heeft een oud straatje met leuke snuisterijen winkeltjes, Church Street. De stoepen zijn van baksteen en het geheel straalt een gezellig sfeertje uit. Aan deze straat ligt ook een heel leuke speelgoedwinkel, Once Upon a Time, met honderden meubeltjes voor poppenhuizen. Die moest ik haar ook laten zien, natuurlijk.

Het was gisteren flink warm en dus hadden we na halverwege de wandeling wel zin in een verfrissend citroenijsje, wat we bij Coldstone Creamery haalden. Ik moet er nog steeds aan wennen, dat je bij het kopen van je ijsje toegezongen wordt, daar. Ze barsten opeens los met zo'n liedje, je zou daar niet willen werken, als je last van valse schaamte hebt!

Als laatste haalden we lunch bij Whole Foods en liepen de cicades van ons afslaand weer naar huis. Ik had gisteren mijn Cicadamania.com t-shirt aan, wat een enorme cicade op de rug heeft. Misschien dat dat ze aantrok, want ik hoorde regelmatig "gegil" op mijn rug. Een heel eng geluid, zo'n gillend insekt!

Ik kreeg trouwens heel veel commentaar op dat t-shirt in de winkels. Deze plaag is ook wel echt iets wat ons leven overheerst! En het gekke is, dat het op sommige plekken, zoals hier in Vienna, heel erg is, maar vrij dichtbij, waar meer nieuwbouw is, is het vrijwel stil.

Voor het avondeten gingen we bij mijn vader in de tuin barbecuen. Mijn broer en schoonzus waren inmiddels ook aangekomen uit Ottawa en het was dus een leuke reunie. Helaas zijn behalve de cicades de muggen nu ook volop aanwezig, dus is het zaak Off op te spuiten voor het buiten zitten. En muggen zijn dol op mij, dus voor ik het weet heb ik wel 10 bulten!

Eenmaal weer thuis openden we de achterdeur, maar lieten de horrendeur dicht en het licht aan. Dit trok tientallen cicades aan, die op het horrengaas kwamen zitten. Tot groot vermaak van Stefan, Kai en de poezen, want iedere keer als ze het gaas schudden vlogen de cicades gillend weg. Ze leveren eindeloos en gratis vermaak, die beesten!

0 reacties: