Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 04, 2004

Het is soms net alsof de regen de wereld letterlijk schoonwast. De lucht was perfect blauw, de bomen diepgroen, de bloeiende azaleas scherper van kleur dan anders, we zagen zelfs een vrij zeldzame "bluebird"! Twee uur liepen Christine en ik door Vienna, heuvel op, heuvel af en bewonderden de prachtige tuinen. Wat ik zo fijn vind hier is dat je overal toiletten vindt. In de parken, in de winkels, in de steden, noem maar op, als de nood hoog is, hoef je nooit ver te zoeken. Als ik twee uur loop, moet ik tenminste een keer naar de wc. Vandaar mijn dankbaarheid voor de ruime aanwezigheid van over het algemeen schone publiek toiletten.

Ik was helemaal in de stemming om de zomer binnen te brengen. We hadden nog paasversieringen en lentebloemen staan (zijde weliswaar, maar heel echt, want mijn vader vroeg dit weekend nog hoe wij zo laat nog narcissen hadden bloeien).

Dus nadat ik mijn zeer modderige fiets in de zon een wasbeurt had gegeven en daarna mijzelf, begaf ik me naar Target. Daar hebben ze een hele "summertime" afdeling en de kleuren deze zomer zijn turquoise, lemoengroen en geel. Die kleuren passen heel goed in ons interieur, dus ik kocht een stel kleurige kussens en kaarsen en een loper voor de tafel.

Bij Michael's heb ik daarna nog zijden bloemen gekocht en houten ankers, die ik geverfd heb als een strand en zee en beplakt met houten bootjes en schelpen en die nu aan de voordeur hangen. Mijn hobby is versieringen maken voor de voordeur. Ooit wil ik daar misschien meer mee doen, want het is hier een populaire gewoonte om een krans of ander versiersel aan de deur te hebben hangen. Kant en klare kransen zijn gigantisch duur, dus het loont zeer om het zelf te maken. Wij hebben een dubbele voordeur, dus moet ik er altijd twee maken. Leuk vind ik het, zo creatief bezig zijn!

Dus zit ik hier nu tussen het felgekleurde spul. Eind deze maand gaat het zwembad open, dat betekent zomer! Zomer, zomer, zomer! Laat het duidelijk zijn, dat ik dol ben op dat seizoen!

Het verhaal van het meisje waar ik gisteren over schreef, is hier te lezen. Diep triest! Ik hoop, dat de schutter gevonden wordt!

Tot mijn schande moet ik bekennen, dat ik vandaag niet ben gaan stemmen. Er waren verkiezingen voor de burgemeester en 3 wethouders. De huidige burgemeester, Jane Seeman, zal zeker opnieuw verkozen worden. De vorige burgemeester was burgemeester tot zijn dood. Wij Viennezen zijn erg loyaal, een goede eigenschap.

Ik heb vanmiddag om 2 uur even stilgestaan bij de Dodenherdenking in Nederland. Mijn grootvader stierf in de Tweede Wereldoorlog en verder heeft de oorlog voor onze familie nog steeds verstrekkende gevolgen. Twee minuten stilte, wordt het nog serieus genomen? Ik herinner me indrukwekkende beelden van de Waalsdorpervlakte.

0 reacties: