Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 14, 2004

Laat ik nu toch naief gedacht hebben, dat dinsdag de dag was, dat de cicades boven de grond kwamen. Maar iedere dag zien we net zoveel als toen naar boven komen. Ik begin nu toch wel te denken, dat ook wij hier in Vienna niet gespaard zullen blijven, als ze eenmaal rond gaan vliegen. Ik lees vreselijke verhalen online, over honderden cicades op iemands tuintafel en een picknick, die helemaal zwart ziet van de insekten. Slik!

Tot nu toe is het nog heel beschaafd: iedere ochtend zien we witte insekten uit hun schillen komen (zie foto's hieronder). En de kinderen vinden doodgemakkelijk tientallen insekten. Maar vliegen doen ze nog niet veel. Wel horen we vaag in de verte het heel enge gezang. Het is moeilijk te beschrijven, maar het heeft iets weg van een zeurderige schreeuw.

Na het oefenen vandaag (ik bedacht me, dat ik aan oefenen iedere dag ongeveer het equivalent tijd van een halve baan kwijt ben, maar ja, ik kan daardoor redelijk normaal functioneren, dus dat maakt natuurlijk heel veel goed) gingen Christine en ik winkelen bij Ann Taylor Loft. Of liever, ik ging winkelen om kleding te kopen van de $500, die ik vorige maand in Atlantic City had gewonnen. Christine ontpopte zich als een heel goede personal shopper voor mij (een personal shopper kan je in de sjieke winkels hier, zoals Nordstrom, huren)

Meestal shop ik voor de kinderen, die groeien tenslotte nog (ik gelukkig niet meer, want dan zou het in de breedte zijn!) en hebben ieder seizoen een andere maat. Maar voor mezelf trek ik meestal geen tijd uit om kleding te zoeken. Met als gevolg, dat alles oud en uitgewassen eruit ziet. Nu ben ik dus helemaal in het nieuw gestoken, erg leuk!

Vanavond liet Saskia ons een nare uitslag op haar rug zien. Ik vond het er niet onschuldig uitzien, dus op naar de Urgent Care, die tot laat in de avond open is. Gelukkig maar, want ze bleek een bacteriele huidinfectie te hebben en heeft nu antibiotica. Ik was niet verbaasd, want dit had ik op het internet ook al gevonden. Het is toch echt een bijzonder medium!

Nu ben ik hard bezig allerlei wegenkaarten uit te printen. We gaan morgen namelijk naar Charlottesville om de graduation van onze vriendin Lauren bij te wonen. We zullen morgenavond in Culpeper, Virginia (het dichtstbijzijnde hotel, met zo'n graduation is alles tot een uur buiten de stad volgeboekt) doorbrengen en zondag weer thuis komen. Ik zal dus zondag mijn volgende blog schrijven.

Een groot nieuwsbericht van vandaag was, dat het Supreme Court de homo huwelijken in Massachusetts niet tegen zal gaan. Die worden daar maandag wettelijk. Een heel belangrijke beslissing!

Een ongewone geboorte
Een close-up die me de kriebels geeft!

0 reacties: