Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 05, 2004

Net toen ik vanochtend op mijn fiets ervandoor wilde, begon het te regenen. Voor een ogenblik twijfelde ik of ik wel zou gaan en toen bedacht ik me, dat ik toch een stevige Hollandse ben en niet zou smelten. Dus met mijn gele regenjas aan ging ik toch op weg in oostelijke richting dit keer (naar Washington toe). Ik reed tot Arlington County, door de stad Falls Church heen. Tot mijn verbazing was ik absoluut niet de enige fietser, sommigen waren ook duidelijk voor hun werk gekleed, dus mensen gebruiken het pad om naar hun werk te gaan. Onderweg bedacht ik me, dat, als ik zo ver zou fietsen in Nederland, ik door veel meer plaatsjes zou gekomen zijn. Hier liggen de plaatsen 10+ kilometer uit elkaar.

Het W&OD pad blijft me fascineren, het is altijd weer anders (en dan niet alleen het weer). De wild "oogst" vandaag was 2 rode vosjes, die me vlakbij in het gras zaten aan te kijken, maar toen ik stopte renden ze gauw weg. Het is een vreemde gewaarwording, opeens in de ogen van een vos te kijken. Ik dacht eerst, dat het een hondje was.

Ik was daar nog helemaal van onder de indruk, toen ik langs de weg twee herten zag, een moeder en baby. Ze stonden nog geen 5 meter bij me vandaan en waren wel nieuwsgierig, wie ik nou was, maar ze bleven rustig dooreten terwijl ik daar stond. Mijn dag was weer goed!

Eenmaal weer thuis gekomen reed ik naar Cox's Farm om bloemen voor op ons deck te kopen. Ik heb daar twee bloembakken hangen en op de tafel staat een grote rode hibiscus.

Nadat ik de bloembakken gevuld had, heb ik wat onkruid gewied in de achtertuin, om de een of andere reden groeit het in een deel van de tuin uitbundig, terwijl de rest van de tuin vrijwel onkruidvrij is. Tot mijn schrik vond ik ook Poison Ivy, een heel naar plantje waar je, als je er mee in aanraking komt, een pijnlijke uitslag van krijgt en waarvan de olie heel moeilijk van kleren en dergelijke te verwijderen. Een vriendje van Kai heeft er een paar dagen geleden in gespeeld en zijn ogen zijn zelfs helemaal opgezwollen. Ik heb het dus gauw gesprayed, hopelijk helpt dat.

Op woensdagochtend is er bij Nottoway Park altijd een Farmer's market. Een marktje met kraampjes van verschillende boerderijen uit de omgeving en bakkerijtjes en dergelijke. Het is aardbeientijd, dus kocht ik er een bakje knalrode aardbeitjes. Wat smaakten die lekker! De kinderen hadden ze in een paar seconden op.

Vanavond was het Rick en mijn "datenight". Katja paste op en we reden naar Old Town Alexandria om daar bij een Creools restaurant, 219, wat ons op zaterdag op was gevallen, te gaan eten. Ik had heerlijke gegrilde forel en het is altijd goed als we zo een avond samen hebben. Na het eten liepen we nog wat rond tussen de oude winkeltjes en aten een ijsje bij Ben and Jerry's.

Het was vandaag Cinco de Mayo, wat door velen uitgebreid wordt gevierd. De Mexicaanse restaurants hebben dan Fiesta muziek en het is er beredruk. Inderdaad vinden Amerikanen altijd wel wat te vieren! Het is wel zo vrolijk!

0 reacties: