Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 20, 2004

Ondanks de bewolking en zo af en toe miezerende regen vanochtend (maar wel lekker warm), besloten Rick en ik een tandem te huren. Rick hoefde pas rond het middaguur op zijn werk te zijn, dus dit was een uitzonderlijke gelegenheid. Helaas vond ik bij het checken van de website van Bikes @ Vienna uit, dat ze pas om 10:30 zouden openen, te laat om nog te gaan.

Teleurgesteld trok ik de stoute schoenen aan en emailde de eigenaar van de zaak om 8 uur. Ik legde het er wel wat dik op, dat dit een van de heel weinige keren was, dat Rick dit kon doen (is ook niet ver van de waarheid). Maar ik had eigenlijk geen hoop, wat was nu de kans, dat hij binnen het half uur zijn email zou checken? Tot mijn grote verbazing en blijheid was er toen we terugkwamen van de wandeling naar school een email, dat hij om 9 uur present kon zijn om ons alsnog een tandem te verhuren. Echt wel heel goede service van die man, die ongeschoren ons kwam ontmoeten.

Zo gezegd, zo gedaan. Om 9 uur stapten we op een zwarte Burley tandem met 21 versnellingen. De fietszaak ligt praktisch aan het W&OD fietspad, waar ik hier al zo vaak over heb geschreven. Omdat ik het alleen meestal niet durf (delen van het pad zijn wel erg verlaten) reden we naar het westen, 15 kilometer ver naar Loudoun County. We zagen zeker 10 chipmunks op het pad spelen en een ree bleef heel nieuwsgierig staan kijken. Maar vooral genoten we van het met elkaar zijn en kletsen (ok, zo af en toe werd ik als voorrijder wat boos, als Rick weer eens plotseling stopte met trappen, of juist begon te trappen als ik nog niet klaar was, maar dat terzijde). Het was echt een ervaring om te herhalen! Bij deze fietsenmaker verhuren ze ook van die zitfietsen en zelfs een zitfiets tandem. Allemaal het uitproberen waard, als je het mij vraagt.

Daarna heel gauw gedouched en Rick vertrok naar zijn werk en ik naar Saskia's school, waar ik met haar ging lunchen. Tenminste, zij at haar lunch en ik was erbij. Ik vind het eten daar namelijk niet te pruimen, maar voor de kinderen is het lekker en door een dietiste samengesteld, dus redelijk gezond. Ik was dit keer de enige ouder in het cafetaria, maar meestal zijn er meerdere ouders aanwezig. We zaten aan tafel met Saskia's vriendinnetjes Coty, Madison, Sabrina en Julia. Natuurlijk werd er na de lunch gesmeekt om mee naar huis te mogen, maar daar heb ik een stokje voor gestoken, vooral omdat ze dinsdag ook al vroeg uit school was gehaald.

Ik heb besloten, dat we maar aandelen moeten kopen in Whole Foods, want ik ben daar bijna dagelijks te vinden voor ons avondeten. Nu het zo warm is, vinden we koud eten het lekkerst. Vandaag waren het Southwestern Chicken Wraps: gegrilde kip en een zwarte bonen salsa in een tortilla gerold. Erg lekker! Het viel me op, dat een hoog percentage van de kazen, die werden verkocht, Nederlands waren: Leerdammer, Parrano, jonge Gouda, oude Gouda, ik voelde me bijna bij de kaasboer!

Over een uurtje stappen Rick en ik in de auto naar BWI airport. Mijn zusje en haar zoontje komen daar aan vanuit Boston. Het is een flink uur rijden hiervandaan, maar zo laat hoeven we hopelijk niet bang te zijn voor files! Ze blijven tot zondagochtend bij ons logeren, jippie!



0 reacties: