Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 25, 2004

Op het moment krijg ik het gevoel in een Alfred Hitchcock film te leven. Vanochtend heb ik een fietstocht van 25 km gemaakt en het was een uitdaging de wild rondvliegende cicades te ontwijken. Overal was er een oorverdovend lawaai, zelfs op plekken waar het een week geleden nog mee leek te vallen. Op de terugweg wachtte ik bij een stoplicht en hoorde opeens de cicade schreeuw wel heel dichtbij. Er bleek er een op mijn schouder te zitten en in mijn oor te schreeuwen. Ik sloeg hem weg, maar kennelijk niet overtuigend genoeg, want even later riep een automobilist naast me "He's on your hip now"!

Ik had vanmiddag een tandartsafspraak, gelukkig, want een van mijn tijdelijke kronen was gebroken en viel er telkens uit. Ook in Falls Church, waar de tandarts is gevestigd, ziet het zwart, ze waren daar zelfs in de gebouwen te vinden.

Ook bij het tanken vanmiddag moest ik me erg inhouden, want overal kropen zwarte, roodogige insekten en eentje vond mijn enkel wel leuk om op te zitten. Overal geritsel van vleugeltjes en stank van dode beestjes. Het kan niet gauw genoeg weg zijn voor mij!

Rond een uur of 7 vanavond liep ik naar buiten en hoorde vogeltjes zingen! Ik realiseerde me opeens, dat we dat al meer dan een week niet meer gehoord hebben. De cicades overstemmen alles.

Het was vanavond "date night" voor Rick en mij. Katja paste op. Helaas besloot het weer niet mee te werken en een zware onweersbui trok over terwijl we weg waren. Hagel van 2,5 centimeter viel bij ons, wat Saskia wel bang maakte. Maar het eten bij Cafe Renaissance, ons "stam" restaurant, was zoals altijd voortreffelijk. Een gekruide gazpacho, een perfect biefstukje en lekkere profiterolles voor dessert, allemaal gebracht met de persoonlijk service waar het restaurant bekend om is (men kent ons bij naam). De eigenaar merkte op, dat ik gewicht had verloren, wat ik heel wat vond, want dat is zo, maar niet erg merkbaar. Ze letten dus zeker op.

Helaas was dat fijne gevoel bij thuiskomst meteen weg na het lezen van een nieuws email, dat terroristen deze zomer een enorme aanval hier plannen met chemische, biologische of radiologische wapens. Leuk, hoor!

Soms wou ik wel, dat we de media konden uitzetten. Maar ik word er heen getrokken als een mot naar een vlam! Iedere dag is er wel narigheid (niets nieuws). En op het moment gezeur over hoge benzineprijzen, maar vergeleken bij Europa zijn die nog niets! (hier een leuke cartoon:

Ook de melkprijzen zijn heel hoog op het moment. Er zijn te weinig melkkoeien, niet zoals de boterberg in Nederland dus!

0 reacties: