Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 19, 2004

Saskia vertelde me vanochtend, dat gisteren een jongetje uit haar klas een cicade had gegeten en dat aan zijn klasgenootjes had verteld. Tijdens het speelkwartier besloten de heertjes er een wedstrijd van te maken, wie de meeste cicades kon eten (ik word al misselijk bij de gedachte!). Ondanks alle verhalen, dat cicades eetbaar zijn, werden 4 jongetjes er flink misselijk van en gingen ziek naar huis. Dit lijkt me geen geisoleerd geval, ik vraag me af hoeveel kinderen zich tegoed doen aan die engerds!

Iemand in de rij voor me bij CVS merkte vandaag op, dat de cicades het wel weten: ze slapen, eten, paren en dan doodgaan. Want, zo zei hij, zeg nou zelf wat zijn jouw favoriete bezigheden? Juist! De prachtigste gesprekken komen voort uit vreemde dingen zoals deze insektenplaag.

Rick is al maanden bezig met een nieuwe schuur in onze achtertuin. Hiervoor moest hij een vakman regelen om de cement te storten en dat was niet simpel. Er is zoveel nieuwbouw in dit gebied, dat de meeste vakmensen het druk hebben in nieuwbouw projekten. Je moet dus eigenlijk smeken om ze naar je huis te krijgen. De schuur wordt vrijdag gebouwd en als Rick dat had moeten veranderen, hadden we $150 boete moeten betalen. Het spande er dus wel om. Eindelijk kwamen ze dan vandaag met de cement truck en kan Rick een grote zucht van verlichting slaken!

Om te illustreren hoe moeilijk het is een contractor te vinden, vertelde een vriend van ons, dat zijn tante in McLean problemen heeft met haar ondergrondse afvoerpijpen. Ze kan absoluut niemand vinden om daarmee te helpen, dus is deze 60+ jarige vrouw zelf maar begonnen de pijpen uit te graven! Hoe het verhaal afloopt weet ik niet, hopelijk vindt ze toch iemand, die een nieuwe pijp wil leggen! Het probleem is, dat deze "kleine" werkjes niet genoeg geld opbrengen en in een verzadigde markt vind je dan geen hulp, helaas.

Vanavond zijn we naar Shrek 2 geweest. Hij was nog leuker dan de eerste Shrek vond ik! Er zaten veel grapjes in, die alleen volwassenen kunnen volgen en de toevoeging van de Gelaarsde Kat is geniaal. De film (die 1 uur en 45 minuten duurde) was voorbij voor ik het wist. Een grote aanrader!




0 reacties: