Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 10, 2004

Those lazy days of summer... Dit weer geeft je echt zo'n vakantie gevoel, alleen jammer, dat het zwembad nog niet open is. 91 graden werd het vandaag maar liefst, bijna 33 graden celsius.

Vanochtend besloot ik toch maar in de airconditioning te gaan oefenen en heb een step klas gedaan. Het was helemaal niet druk, denkelijk oefenen de meesten nu toch buiten en ik kan het ze niet kwalijk nemen!

Vanmiddag heb ik een uur in de tuin gewerkt om te proberen het onkruid eronder te krijgen. In plaats daarvan kreeg het mij eronder, want ik was drijfnat van het zweet en er zijn nog hele stukken vol onkruid. Het ergste ervan natuurlijk de poison ivy. Ik maak me daar echt zorgen over, want ik durf het er zelf niet uit te trekken, uit angst voor aanraking met de olie ervan en alle nare gevolgen van dien, maar het reageert ook op geen enkele spray die ik tot nu toe heb geprobeerd. Ik heb nu dus maar een officiele waarschuwing gegeven aan de kinderen.

Overal in de media wordt er gesproken over de plaag Cicades, die ieder moment over ons heen zal komen. Ieder jaar zijn er wel luidruchtige cicades te horen, het is een geluid, dat bij de zomer hoort. Maar dit jaar zullen miljarden van deze insekten tegelijk uit hun 17-jarige slaap ontwaken en uitvliegen.

In 1987 was de laatste keer, dat dit gebeurde en alleen al het feit, dat ik me dat herinner, zegt heel wat. Je kon niet normaal op straat lopen, zonder op insekten lijkjes te trappen. Als je niet uitkeek, vlogen van alle kanten cicades op je in, in je haar, je gezicht, zelfs je mond! En een lawaai, dat ze maken!

Mensen, die het nog niet hebben meegemaakt, hebben moeite zich voor te stellen hoe deze insekten ons leven de komende maand(en) zullen beheersen. Het is letterlijk de stilte voor de storm op het moment.

Maar ach, het is ook altijd wat hier, als het geen terreurdreigingen zijn is het wel een orkaan of een plaag van 4 centimeter grote groteske insekten met rode oogjes. Stay tuned...

0 reacties: