Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 03, 2004

Zoals het in de lente vaak is, is het vandaag geweest: na een heerlijke 28 graden dag gisteren, haalde het kwik vandaag maar net 13 graden! Dat heb ik er nou van! Als ik zaterdag niet geroepen had, dat het niet meer kouder dan 15 graden zal worden, was dit natuurlijk niet gebeurd. Het was ook flink regenachtig, maar nu is het alweer helemaal opgeknapt, dus morgen zal de zon zich weer laten zien.

Maandag is voor de basis school kinderen een halve dag, om kwart voor een komen ze uit school. Ze hebben dan wel al lunch op (sommige klassen beginnen al om 10:45 met lunch!). Lunch is een half uur en ze hebben een cafetaria waar ze kunnen kopen, of ze brengen zelf hun lunch. Niemand gaat voor de lunch naar huis, maar als ouder mag je wel lunch met je kind komen eten. Dit jaar ben ik daar nogal slecht in geweest, alleen met Thanksgiving ben ik gegaan. Dat komt ook wel (even mezelf schoonpraten) omdat Saskia om 11:30 lunch eet en Kai pas om 1:30. Om eerlijk te zijn, zou ik dus voor beiden moeten verschijnen. Dat was vorig jaar beter geregeld, toen hadden ze na elkaar lunch.

Ik had Saskia gisteren al beloofd om naar Sports Authority te gaan, ze heeft het hele weekend op rollerblades van ons buurmeisje gereden, want die van haar zijn te klein. Ik moedig alle lichamelijke oefening aan, dus tijd voor nieuwe skates. Het eerste wat uit haar mond kwam toen ze binnenkwam (ok, na "Hoi Mammie!") was "wanneer gaan we naar Sports Authority". Kai had daar ook wel zin in, dus zijn we maar meteen gegaan. Kai vond er nog een mooie voetbal ook. Ik heb, ondanks de regen, verder de hele middag geen kind aan ze gehad. Kleddernat kwamen ze voor het eten binnen, aten gauw en nu zijn ze weer naar buiten. Leve Sports Authority!

Er is een leuke nieuwe website over de historische plaatsen in Virginia, sommigen zijn hier heel dichtbij. Er zijn veel meer historische plaatsjes, maar ik dacht dat dit wel leuk zou zijn om te vermelden en te laten zien hoe sommige van de stadjes er hier uitzien. Jammer, dat Vienna er niet bij staat, maar wij zijn al "Tree City USA", dus dat is al heel wat.

Helaas is vandaag de loopse tijd van de vrouwelijke panda bij de National Zoo over. Dus weer geen baby panda's voor ons! De panda's zijn een grote trekpleister voor de dierentuin en inderdaad zijn het leuke dieren om gade te slaan. Volgend jaar beter! Tian Tian heeft het wel geprobeerd, maar Mei Chiang had er geen zin in, ach ze zijn nog jong! We moeten snel weer eens naar de zoo, Kai zei gisteren al dat hij zin had. Het blijft bijzonder een enorme dierentuin tot onze beschikking te hebben, die helemaal gratis is.

Tot slot iets wat me vanavond bezig houdt: vuurwapens. Vanavond is een achtjarig meisje, wat met haar moeder tv aan het kijken was, (per ongeluk) beschoten en overleden. Ik ben er echt van ondersteboven. Het gebeurde in de slechtste buurt van Washington, maar het zou helemaal niet mogen gebeuren! Ik moet aan mijn 8 jarige meiske denken en aan de pijn van die familie vanavond. Wat een verschil. Als alle vuurwapens hier verboden werden zou dat niet alles oplossen, maar een grote stap zou het zijn!

0 reacties: