Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 17, 2004

Na een paar rustige dagen was vandaag weer vol avonturen! Allereerst wilde ik vanochtend gaan fietsen en vroeg Annelies of ze mee kon. Natuurlijk kon dat en ik wilde niet zo ver gaan, want ik voel me nog niet helemaal de oude, dus dat kwam ook goed uit. Gelukkig kon ik haar laten zien waarom ik het zo leuk vind om hier te fietsen, want we zagen twee reeen van dichtbij, een stel eekhoorns en een konijn onderweg. Al met al reden we 13 mijl, wat voor Annelies in de hitte toch echt het maximum was. Ze grapte, dat ze mij zeker nooit meer zou vergeten!

Na een douche was het al gauw tijd om naar het vliegveld Washington Dulles te rijden om de man van Annelies op te halen, die daar met Air France aankwam. Samen zullen ze naar Zuid-Florida gaan voor 10 dagen. We wachtten en wachtten en geen Pascal. We werden al flink nerveus, toen er een nogal pinnige oudere dame van de douane naar Annelies kwam vragen. Ze beet Annelies toe: "Didn't you know your husband needed an address to be allowed into the United States?". Te verbouwereerd om daarop te reageren gaf ik haar gauw ons adres en 20 minuten later kwam hij eindelijk, tot grote vreugde van zijn vrouw, naar buiten lopen.

Ze logeren vannacht in het Holiday Inn Key Bridge, lekker dicht bij Washington. De weg naar Washington was verschrikkelijk druk, dus we hadden goed de tijd wat te kletsen. Toen ze eenmaal ingecheckt waren heb ik afscheid genomen, beladen met Tijgernootjes, drop en Jan, Jans en de Kinderen stripboeken, die Pascal had meegenomen voor mij!

Op de terugweg heb ik een aantal voorbereidingen getroffen voor onze reis naar Michigan morgen. Eerst ben ik langs AAA gegaan om daar de gratis kaarten en tourbooks op te halen, die op zo'n lange autorit altijd goed van pas komen. De volgende stop was Blockbuster's, waar ik maar liefst 12 video's heb gehuurd, wat weer grote verbazing oogstte van de medewerker daar. Maar die 18 uur kijkplezier zijn zelfs nog niet genoeg om de 28 uur, die we bij elkaar in de auto zullen zitten, vol te maken!

Bij CVS haalde ik vervolgens wat snacks, Pringles en Creamsavers, die gaan er altijd goed in onderweg. En vier flessen Banana Boat zonnecreme, want met zijn vijven vliegen we daar in de zomer doorheen.

Vanochtend was net voor we thuis kwamen Rick's ketting van zijn fiets gelopen (Annelies gebruikte zijn fiets). Omdat we morgen de fietsen mee willen nemen, heb ik die ook nog gauw weggebracht naar de fietsenmaker. Gelukkig ben ik daar nu een oude bekende en waren ze bereid hem meteen te maken voor me.

Saskia speelt sinds januari piano en had vanavond een opvoering daarvan. Ze was heel erg nerveus, maar het is onvoorstelbaar wat ze in een half jaar heeft geleerd! Ze speelde heel, heel goed en kreeg naderhand allerlei complimenten. Ook vonden we daar uit, dat kennissen van ons met dochters Katja's en Kai's leeftijd op 4 juli niet alleen ook in San Francisco zullen zijn, maar zelfs in hetzelfde hotel zullen logeren! Wat is de wereld toch klein!

Net hebben Rick en ik voor het huis staan kijken naar natuurlijk vuurwerk. In het westen zit een zwaar onweer en de bliksemschichten daarvan zijn spectaculair om te zien. Echt een zomeravond in Virginia: warm, vochtig en bliksem in de verte.

Morgenmiddag, na Kai's graduation van elementary school, gaan we op weg naar Michigan. Ik neem mijn laptop mee, dus komende blogs zullen van daaruit worden geschreven.

Tot slot is het maar duur om iemand hier mee uit te nemen! Na New York (verreweg het duurst) en Dallas (een verrassing voor mij) is Washington DC het duurst volgens dit artikel.

0 reacties: