Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juni 06, 2004

Omdat het weer nog steeds niet fantastisch was, tenminste niet lekker genoeg voor het zwembad, besloten we na de lunch naar Washington te rijden om daar een paar musea te bekijken.

Zodra we de stad binnen reden vielen de halfstok vlaggen op overal vanwege de dood van Ronald Reagan. De officiele vlaggen (Witte Huis, rond het Monument etc.) hangen vrijwel nooit halfstok, dus als dat wel zo is, is het indrukwekkend.

We parkeerden, hoe toepasselijk vandaag, in het Ronald Reagan gebouw, waar de auto voor we de garage binnen konden rijden grondig gecheckt werd op explosieven. Het is altijd wel een fijne garage, want hij ligt heel centraal voor de musea en de Mall, een aanrader voor toeristen dus.

Als eerste liepen we het National Museum of American History in. Daar zagen we de oude locomotieven en vrachtwagens, de baljurken van de presidentsvrouwen, de Beatles achter de scenes foto tentoonstelling, de rode schoentjes van Dorothy uit "The Wizard of Oz", de originele Star Spangled Banner en de tentoonstelling over de presidenten. Ik schat dat we daarmee ongeveer een vijfde van het museum hebben gezien. Deze musea zijn werkelijk gigantisch, je kunt er dagen in doorbrengen!

Maar wij wilden ook nog naar het National Museum of Natural History (toch heel fijn, dat al die musea gratis zijn, je kunt er dus meerdere bezoeken zonder een cent uit te geven en zo kort of zo lang blijven als je wilt). Op weg daarheen zagen we een paar straatmuzikanten. Een ervan maakt muziek door op omgekeerde plastic emmers te trommelen. Gewoontegetrouw gaven we hem wat geld. Volgens mij haalt hij zo op een dag heel wat op!

Bij binnenkomst in het Natural History Museum was er een tentoonstelling over de cicades. Rick en Kai waren ernstig geinteresseerd, maar de rest van ons niet, we zien die beesten al te veel om ons heen!

Verder bezochten we de dinosaurus skeletten en het prehistorische aquarium. En natuurlijk moest Annelies de Hope Diamond zien, de grootste blauwe diamant ter wereld, die in werkelijkheid helemaal niet zo groot lijkt. Maar er zit wel allerlei mystiek aan vast, want de bezitters van de diamant kregen allerlei onheil over zich.

We liepen ook door de rest van de enorme edelstenen en mineralen tentoonstelling. Ik was al doodmoe van het slenteren en Annelies geloof ik ook, maar de kinderen en Rick waren eindeloos geinteresseerd. Na voor iedereen een stenen souvenir gekocht te hebben in de museum winkel liepen we terug naar de auto.

Na een snelle stop thuis gingen we al weer op weg, want Rick wilde vanavond de Harry Potter film "Prisoner of Azkeban" zien. We aten eerst Mexicaans bij On the Border. Na het eten ging Annelies naar Mean Girls, want zij had geen interesse in Harry Potter. Als familie zijn we grote fans van de Harry Potter boeken, dus voor ons was de film wel erg leuk. Zelfs Saskia vond het een goede film, hoewel ze zo af en toe angstig op mijn schoot kroop.

Wat gaat zo'n weekend toch snel voorbij! Het is alweer laat op zondagavond! En Ronald Reagan wordt hierheen gevlogen voor een paar dagen alvorens in Californie begraven te worden. Zoals Christine zei: hij reist wat af voor een dode man!

0 reacties: