Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 13, 2004

Deze week is echt even een week om bij te komen. We leven allemaal nog een beetje op San Francisco tijd, dus 3 uur vroeger. De kinderen gaan veel te laat naar bed en staan ook flink later op. Vooral Kai, van hem ben ik gewend, dat hij een ochtendkind is, maar de afgelopen paar dagen heb ik hem om 12 uur uit zijn bed moeten trommelen!

Ik vind het wel best dat de kinderen wat relaxen thuis. Het is tenslotte vakantie en als we op reis zijn doen we echt veel. En vrijdagochtend is het weer zo ver, dan gaan we richting Atlanta met ons 5-en en Katja's beste vriendinnetje Leah ook mee.

Dit is ook de tijd, dat kapster en nagel specialiste ook op vakantie gaan, dus gauw deze week afspraken daarmee gemaakt. Mijn kapster gaat een maand naar Libanon (haar thuis) en mijn nagel specialiste (wat een vreemd idee eigenlijk, maar goed) gaat een maand naar Vietnam (haar thuis). En beiden vroegen mij waarom ik niet een maand naar Nederland ging. Tja... Te veel om uit te leggen, maar een bezoek aan Nederland met 5 personen in hoogseizoen is te kostbaar voor ons en het niet waard. Er zijn nog zoveel andere plaatsen in de wereld te verkennen. Dat neemt niet weg, dat ik vind, dat we binnen 2 jaar weer eens naar Nederland moeten, de kinderen moeten hun wortels ook kennen. Maar nu, met een middle scholier en een high scholier zal het nog moeilijker zijn buiten het hoogseizoen te reizen.

Kai en Saskia, die me gisteravond nog beloofden mee te gaan fietsen, bleken vanochtend te moe daarvoor, dus ging ik er maar alleen op uit. Het was goed fietsweer, bewolkt en een windje, hoewel het flink vochtig was. Ik was al laat en zag daarom nauwelijks dieren, maar het blijft zoveel leuker buiten te sporten, dan in de zweterige sportschool!

Met lunchtijd was ik weer thuis en maakte de favoriete vakantie boterhammen voor de kinderen: fluffernutters. Dat is een sandwich met pindakaas (Jif of Skippy, hier in huis is Skippy favoriet) en marshmallow fluff. De combinatie is inderdaad heel erg lekker, dus misschien leuk voor mensen om op vakantie hier te proberen.

Na mijn bezoek aan de kapster, die mij vertelde, dat de vermaarde en verschrikkelijk dure "Franse" kapper Alexandre de Paris , die alle klanten op zijn "Frans" een kus geeft, in werkelijkheid Libanees is en dat verloochent, haalde ik Katja op om naar Tysons Corner te gaan.

Zij had hard een zwempak nodig en we vonden er een bij Water, Water, Everywhere. Daarna probeerden we nog bij Hecht's, maar het badpak, dat Katja leuk vond was $106! Iets te duur, dus.

Op de terugweg hebben we bij Whole Foods eten gehaald. Die hebben een heerlijke etensbar, met verse zalm, meatloaf, allerlei salades en sushi. Katja vond nog een heel stel andere lekkernijen, het fijne van deze zaak is, dat alles gezond en organisch is, dus ik hoef niet "nee" te zeggen!

Het smaakte vanavond allemaal voortreffelijk! Na het eten hebben we lekker met de Amerikaanse football gegooid en de vuurvliegjes bekeken en geprobeerd te vangen. Ah, summer!





0 reacties: