Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 22, 2004

Kwam er vanochtend toch op CNN Headline News "Dutch remain tallest people in the world" over het beeld glijden! Geen wonder, dat ik hier zo'n moeite had een man te vinden, die langer is dan ik (en dan nog maar 5 centimeter). En voor Nederlandse begrippen ben ik niet eens zo lang met mijn 1 meter 75! Toch altijd grappig om nieuws over Nederland voorbij te zien komen.

Het was vandaag flink warm en vochtig, heerlijk dus voor mij! Ik ben anders dan de meesten, het kan me niet warm genoeg zijn en de vochtigheidsgraad neem ik op de koop toe.

Vanochtend vroeg kwam Peapod onze al in Atlanta bestelde boodschappen bezorgen. Toen ik gisteren op hun website nog wat laatste dingen aankruiste zag ik dat de manager daar Angelique Wouters heet. Als dat geen Nederlandse is weet ik het niet meer! Kan ook goed kloppen want Peapod is net als de Giant supermarkten, waar de produkten vandaan komen, van Ahold.

Na opgeruimd te hebben en de video's van onderweg weer naar Blockbusterte hebben gebracht, kwamen rond 11 uur Christine en Mallory langs. Christine en ik hebben zwetend een paar mijl gelopen, van schaduw naar schaduw sprintend, want als je je inspant is het eigenlijk wel te warm, 34 graden met een vochtigheidsgraad van 70%.

Toen Christine en Mallory weer naar huis waren, heb ik alle kinderen hun zwempakken doen aantrekken en ze mee naar het zwembad genomen. Dit wel onder protest wat Katja betreft, maar dat gehang thuis, dat is niet goed. We hebben 3 uur lang met een bal gegooid in het water en "monkey in the middle" gespeeld. Hoe dat spelletje in het Nederlands heet, weet ik niet, je speelt het met zijn drieen, degene in het midden probeert de bal te vangen, die over en weer wordt gegooid.

Ondanks het protest van de tieners vermaakten ze zich prima met hun oude moeder. Ze vertrokken net met Rick naar de "I, Robot" film en Katja zei met een grote glimlach: "Dag pool mate". Zo merk ik, dat het toch stiekem best leuk gevonden wordt allemaal.

Saskia en ik zijn nu dus alleen thuis. Ik peins me suf over hoe ik een email moet beantwoorden. De man van de Nederlandse schrijfster heeft een baan aangeboden gekregen hier in Washington. Ze zijn hier nog nooit geweest en proberen natuurlijk van alles uit te vinden. Ik vind het bar moeilijk om uit te leggen, hoe anders het wonen en de woongelegenheid, de salarissen en de verzekeringen hier zijn. Als ik zoiets voorgelegd krijg merk ik pas goed hoe veramerikaanst ik ben. Alles is "gewoon" voor mij en als ik erover na moet gaan denken wordt het pas gecompliceerd. Alleen de huisvesting al, condominiums, townhouses, single family homes, twee onder een kap ken je hier eigenlijk niet. Je woont of in een rijtjeshuis met meerdere woningen of in een vrijstaand huis.

Maar goed, ik ga me maar eens concentreren op het antwoord, want ik hoop wel behulpzaam te zijn, tenslotte is het niet even wat om naar een ander continent te verhuizen!

0 reacties: