Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 01, 2004

Morgenochtend om 7:15 is het zover! Lauren zal ons (hopelijk, want ik heb net uitgevonden, dat de tijden van onze terug vlucht zijn veranderd en nu komen we na middernacht aan!) naar het vliegveld brengen vanwaar onze vlucht om 10:05 zal vertrekken.

Vandaag stond natuurlijk voornamelijk in het teken van inpakken. Het was heerlijk warm buiten, wel wat vochtiger dan voorafgaande dagen, wat het helemaal warm deed voelen. Christine en ik liepen er zo'n 10 kilometer door en kwamen flink bezweet weer thuis. Vienna is zo'n heerlijk plaatsje om doorheen te wandelen en je gaat heuvel op heuvel af, dus een flinke oefening!

Omdat dit een nogal saaie dag was voor mijn blog, hier een verhaal over oude wetten in Virginia. Dit is een typisch voorbeeld van kapitalisme, natuurlijk. Een Virginia senator had alleen maar goede bedoelingen toen hij een wet, die werken op zondag verbood, besloot af te schaffen en er een nieuwe wet voor schreef. De goeverneur vond het ook een goed idee en ondertekende de wet.

Met het afschaffen van die wet werden echter ook een heel stel uitzonderingen voor bedrijven geschrapt.

Hierdoor kwam een andere oude wet terug, die allang over het hoofd was gezien: de "day of rest" wet, waarin wordt gesteld, dat iedere werknemer zaterdag of zondag vrij moet krijgen, als dat zijn dag van "Sabbat" is. De werknemer moet de werkgever dan schriftelijk op de hoogte stellen van zijn behoefte om een van die dagen vrij te hebben.

In een land waar veel bedrijven 24 uur lang ploegen draaien is dit natuurlijk een nachtmerrie. Iedereen wil wel zaterdag of zondag vrij hebben, zeker in een religieus land als de VS. Maar voor bedrijven is dit desastreus, ze zullen dan tijdelijke krachten moeten inhuren of 3 keer het gewone salaris moeten uitbetalen.

Nu wordt er hard gewerkt aan een oplossing, wat een probleem kan blijken, aangezien de Virginia Senaat en Huis van Afgevaardigden pas in januari 2005 weer bij elkaar komen.

Meer binnenkort vanuit de andere kant van het continent!

0 reacties: