Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, juli 25, 2004

Nou, ik merk wel, dat ik helemaal niet tegen sombere dagen kan! Gelukkig hebben we er hier weinig, maar na 2 dagen geen zon heb ik het alweer helemaal gehad. Hoe mensen dat in Nederland doen met wekenlang slecht weer weet ik niet!

Vandaag deed me ook een beetje aan een Nederlandse zondag in mijn herinnering denken. Alles was toen dicht, dus als het slecht weer was gingen we uit louter verveling toch maar een stuk wandelen.

Vroeger had ik een hekel aan die verplichte wandelingen, "frisse neus" zoals mijn vader die noemde. Natte neus zul je bedoelen! Maar nu merk ik, dat ik het zelf ook doe. Lekker even naar buiten in de regen met Brynna, die maar al te graag mee gaat snuffelen. Kan haar die nattigheid schelen!

Ook de eekhoorntjes en vogels leken door de regen niet aangedaan. Integendeel, het was drukker dan gewoonlijk. Spechtjes op de bomen, een hele familie goudvinken en een stel spelende chipmunks maakten de dag alweer wat minder grijs.

In deze buurt is erg veel burgeroorlog geschiedenis en op de vreemdste plekken kom je kleine kerkhofjes uit die tijd tegen. Twee straten verderop, tussen twee huizen in en helemaal niet opvallend, ligt zo'n kerkhofje. Ik ben er honderden keren langs gelopen, maar vandaag nam de nieuwsgierigheid de overhand.

Ik zette Brynna vast aan de (vorige week weer mooi rood geschilderde) brandkraan en klom op het stenen muurtje dat toegang geeft naar het kerkhof.

Eenmaal daar voelde het toch een beetje eng (kinderen gaan hier met Halloween heen vanwege de spookachtige omgeving). Ik moest door woekerende planten een weg banen naar de ijzeren poort. De twee graven zijn omgeven door een stenen muur, waar je niet overheen kunt kijken. Door de poort kun je zien, dat het om de graven van dokter Hunter en zijn vrouw gaat. Dr. Hunter moet een arts geweest zijn tijdens de burgeroorlog. Hij werd geboren in 1805 en stierf in 1867, net na de burgeroorlog dus. Zijn vrouw overleefde hem met 30 jaar! Toen ik daar zo stond probeerde ik me het leven in Vienna in hun tijd voor te stellen. Hoe anders moet dat geweest zijn!

Dit alles maakte de wandeling meer dan de moeite waard en dat maar een paar stappen van ons huis!

Vanavond kwamen Chuck en Christine om Mallory te brengen voor een "sleepover". Morgen moet Chuck een operatie ondergaan en dus blijft Mallory hier tot hij weer thuis is.

0 reacties: