Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 25, 2004

Vanmiddag sprak ik met mijn Deense vriendin Kirsten, die ook getrouwd is met een Amerikaan, dus we hebben veel gemeen. Zij waren net terug uit Denemarken en natuurlijk hadden we het over het weer. Hier duurt de zomer voort en is het werkelijk voortreffelijk weer. In Denemarken hadden ze een aantal weken koud en slecht weer gehad. Het blijft gewoon heerlijk om bij het opstaan buiten koffie te drinken en te ontbijten. Van mij mag het eigenlijk wel het hele jaar zo blijven!

Om half negen vanochtend ging Katja met haar vriendinnetje Leah op de schoolbus naar High School. Haar nieuwe school, Madison High School, die vier schooljaren huist, telt ongeveer 2000 studenten. De meisjes gingen naar "flight school", een dag van introducties en lezingen over hoe ze het beste van hun high school carriere kunnen maken. De reactie naderhand van de dames? "Boring" Maar het was wel leuk geweest alle vrienden en vriendinnen weer te zien.

Kai kreeg vandaag via de post te horen tot welk team hij zal behoren. Hij behoort tot het zeer mannelijk klinkende team "the Rockets". Op middle school krijgen ze 7 uur per dag, iedere dag hetzelfde rooster met ieder uur een ander vak. Het zal dus heel anders zijn voor Kai, ineens 7 verschillende leerkrachten. De middle school duurt hier 2 jaar (in sommige gebieden 3).

Na al het schoolgedoe heb ik alle kinderen en vrienden en vriendinnen meegenomen naar het zwembad. Ik ben maar de hele tijd in het (vrij koele) water gebleven, want het stikt er op het moment van de wespen en ik krijg een allergische reactie als ik word gestoken.

Vanavond is Rick naar de high school om de introduktie voor ouders daar bij te wonen. Ik zou ook gaan, maar Katja, die op zou passen, liet het afweten. Niet dat ik er rouwig om ben, want het betekent altijd luisteren naar allerlei psychologen en drugs deskundigen. Je zou er angstig van worden, al die dingen, die met de kinderen zouden kunnen gebeuren. In het begin kreeg ik echt het idee, dat de sex, drugs en alcohol onvermijdelijk zouden zijn in middle en high school en dat wij als ouders constant met schilden aan ons kind zouden moeten beschermen. Dat kind zou, volgens de experts, geen weerstand hebben tegen de constante druk van de drugs dealers. Dit alles materialiseerde zich gelukkig helemaal niet. Katja had een heel gewone twee jaar in middle school, geen grein anders dan mijn eerste 2 jaren op de middelbare school. Ok, misschien een grein, maar niet wat sex, drugs en alcohol betreft.

Natuurlijk zijn er kinderen, die ermee in aanraking komen en erin verstrikt raken. Gelukkig is dat tot nu toe helemaal geen deel van Katja's gedachten en haar vriendenkring is een leuk stel tieners. Ik weiger dus om te doemdenken en hoop, dat ze met beide benen op de grond blijft staan, zoals nu.

Een paar dagen geleden werd een man, die verdacht wordt van banden met Hamas, in Maryland, niet ver hiervandaan aangehouden. Zijn vrouw was de Chesapeake Bay brug aan het videotapen en niet zomaar een toeristisch filmpje, maar close ups van de spanningen en bogen. De familie beweert, dat het puur toeristisch gefilm was. Het geheel heeft een luchtje!

Het blijkt wel, dat men erg oplet op het moment. Voor 11 september 2001 zou zoiets niet eens opgemerkt zijn. Hopelijk helpt het een volgende aanslag te voorkomen. Ik zal eerlijk gezegd blij zijn, als de verkiezingen voorbij zijn en er niets is gebeurd.

Susan, een vriendin wiens man voor het terreur voorkomings team werkt hier in Washington, merkte terecht op, dat de terroristen zo wel winnen, want de angst zit er, hoe we het ook proberen te verbergen, toch wel in.

0 reacties: