Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 09, 2004

Frances is gelukkig uitgewoed hier, zonder verdere tornado's of ander wild weer. Wel miezerde het vanochtend nog, maar dat weerhield Brynna en mij er niet van een lange wandeling door de buurt te gaan maken.

Hoewel de bomen nog overwegend groen zijn en de temperaturen rond de 25 graden beginnen de eerste herfsttekenen wel te komen. Zo liggen overal eikels en zijn de eekhoorns druk bezig ze voor hun wintervoorraad te verzamelen.

In deze tijd van het jaar zijn er zoveel eekhoorns, die als een kip zonder kop de weg oversteken, dat je soms in een gevaarlijke situatie terechtkomt, als je probeert ze te ontwijken. Er liggen dan ook regelmatig eekhoornlijkjes op de weg, want soms rennen ze letterlijk onder je wielen. Ik heb er (zover ik weet) een keer eentje gedood en voelde me daar echt naar van. Maar ja, beter dat, dan een autoongeluk.

Op onze wandeling lag er opeens een dood eekhoorntje in de berm. Daar schrokken we allebei van! Ik heb nog nooit een hond zien schrikken, maar Brynna sprong echt opzij. Roadkill worden ze genoemd en sommige mensen eten ze ook nog!

Omdat ik morgen jarig ben trakteerde Christine me vanmiddag op een lunch bij Heart in Hand restaurant in historisch Clifton. Ik was nog nooit in Clifton geweest en realiseerde me dus niet, wat een leuk oud plaatsje het is! Het is hier minder dan een half uur rijden vandaan en je waant je terug in het begin van de 20e eeuw.

Vrijwel ieder huis is 100+ jaar oud, wat voor hier oud is. Bij alle huizen staat een bord met de geschiedenis ervan. Het geeft je een goed idee hoe het leven er in begin 1900 was.

Zelfs nu nog gaan de dorpenaars de post ophalen bij de General Store en is er geen postbode.

Na de heerlijke lunch van brie en appel winkelden we wat bij een snuisterijen winkeltje met allerlei unieke produkten. Zo kocht ik een Halloween hoes voor onze brievenbus.

Het was een erg leuke excursie en zeker een plaatsje wat ik zal aanraden als mensen rondrijden in Noord-Virginia!

Vanavond hebben we alles klaargemaakt voor het feest morgenavond. Rick besloot de schimmel van de muren te spuiten, die daar door alle vochtigheid is gegroeid. Dat riep een enorme allergische op bij mij en ik heb de rest van de avond geniest! Nu weet ik gelijk waar ik voor moet opletten, geen wonder, dat ik me iedere keer als het vochtig weer is niezerig voel.

0 reacties: