Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 06, 2004

Labor Day, vandaag. Traditioneel hier in Virginia de laatste vrije dag voor de school begint. De laatste dag, dat de openluchtzwembaden open zijn. De laatste dag van de zomer. Eigenlijk wel deprimerend, als je er zo over gaat denken!

Een jaar geleden, op Labor Day (dat toen op 1 september viel) begon ik dit blog. Meer dan een jaar geleden, dus eigenlijk. Het lijkt helemaal niet meer dan 365 dagen geleden, dat ik hier dagelijks begon te schrijven.

Als ik kijk naar de dagelijkse "hits" op deze pagina heb ik een redelijk aantal lezers. Van velen heb ik emails en/of commentaar ontvangen, heel leuk! Mensen, met wie ik anders nooit in aanraking zou zijn gekomen. Van anderen heb ik waarschijnlijk geen idee wie ze zijn.

Een familie heb ik door toedoen van dit blog in persoon ontmoet en hun familie, die hier vlakbij woont, zijn leuke Nederlandse kennissen geworden.

Kortom, het bijhouden van dit dagboek is iets, wat me heel na ligt. Zelfs als ik doodmoe ben van de dag, besluit ik nog te schrijven, soms tot Ricks ongenoegen.

Maar goed, genoeg sentimentaliteit, terug naar de realiteit.

Het was een sombere dag vandaag, wat het weer betreft, warm en drukkend, maar regenachtig. Orkaan Frances komt langzaam deze kant uit en tot het einde van de week zal het zo zijn. Maar we mogen niet klagen, want dit keer krijgen we alleen een staartje en niets van de zware wind.

Ik had Katja en Saskia al meegenomen om kleding voor het nieuwe schooljaar te kopen en nu bleek, dat Kai toch ook wel wilde gaan. Dus ging ik met hem, als nieuwbakken "Tween" naar de mall. Eerst een nieuw kapsel, bij Bubbles kreeg hij het nieuwste van het nieuwste. Hij was er ietwat nerveus over, want er waren alleen maar vrouwen in die salon. Maar het resultaat was prima!

Daarna moesten we, op advies van de oudere tienerzus, naar Pacific Sunwear voor "cool" t-shirts voor meneer. Hij is echter (gelukkig) nog te klein voor de "cool" broeken, dus konden we daarvoor bij een minder dure winkel zoals de Gap terecht.

Na 2 uur shoppen en heel wat dollars lichter, maar een happy jochie naast me, gingen we weer huiswaarts. Eenmaal thuis moest zuslief een modeshow zien van haar broer. Het is me wat!

Verder hebben we de hele middag eindeloos veel formulieren ingevuld. De kinderen zitten nu op 3 verschillende scholen en de high school van Katja is helemaal nieuw voor ons. Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar hier moet je eindeloos formulieren invullen ieder jaar, voor ieder kind. Ook betaal je $25 per kind voor de "PTA" (Parent Teacher Association). Als je meerdere scholen hebt, dus meerdere keren.

En morgenochtend heel vroeg is het dan zo ver. Katja's schoolbus zal haar om ongeveer 6:50 ophalen, Kai's rond 7 uur en Saskia moet om 8:35 op school zijn. We hebben de oudere kinderen al flink geplaagd, dat we meegaan naar de busstop om ze te filmen. Geen van beiden willen daar ook maar iets van horen. Ook Saskia wil ons eigenlijk niet mee, maar zij heeft pech, want zij is nog klein en ik wil haar "teacher" ontmoeten.

Na 3 maanden vrij is de eerste dag van school een hele gebeurtenis! Het is eigenlijk meer het begin van het jaar, dan 1 januari is.

0 reacties: