Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 29, 2004

Major league baseball komt naar Washington DC! Dit is groot nieuws. Zulk groot nieuws, dat het de radio programma's de hele dag heeft overheersd, van wat de naam zou moeten zijn tot wie er naar de wedstrijden zal gaan en alles ertussen in.

Baseball wordt niet voor niets "America's pastime" genoemd. Een wedstrijd is een familie uitje, compleet met Cracker Jack's en Hot Dogs en het "Take me out to the ballgame" lied.

Drieendertig jaar heeft de hoofdstad van de VS het zonder eigen baseball team moeten doen. Tot dan waren er de Senators, die in 1971 naar Texas vertrokken.

In die drieendertig jaar gingen Washingtonians, Virginians en Marylanders massaal naar Baltimore om daar de wedstrijden van de Orioles bij te wonen. Dat team werd als locaal geadopteerd, hoewel het bijna een uur rijden weg was van Washington. Het hoeft geen uitleg, dat de eigenaar van de Orioles allesbehalve enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen is.

Kai en Rick zijn dolenthousiast! Ik ben er zeker van, dat zij bij de eerste wedstrijd op de banken zitten. Onvoorstelbaar, hoe een hele stad in de ban van een sportteam kan zijn! Oh, en het nieuwe team komt uit Montreal (de Expo's), waar vandaag met veel bombarie afscheid van hen werd genomen.

Jeanne, de storm, was vandaag weer voorbij geblazen, hoewel er nog veel overstromingswaarschuwingen waren. In ieder geval heb ik genoten van het buiten zijn. Bij Cox's farm heb ik chrysanthen gekocht voor het deck en voor bij de voordeur. Ook een bosje Indian corn en een paar sierpompoenen staan erg leuk.

Ik blijf de herfst hier een leuk seizoen vinden en nu de temperaturen iets koeler worden, begint het ook zo te voelen. Het was vandaag 23 graden, brrr!!

0 reacties: