Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 05, 2004

Onze laatste twee dagen van "vrijheid" voor de scholen weer beginnen. Rick deed er vanochtend zo neerslachtig over, alsof alle lol en leuke dingen over moeten zijn en het serieuze leven weer moet beginnen! Onzin, natuurlijk! Waarom zouden we niet net zoveel lol kunnen hebben gedurende het schooljaar?

Maar goed, het was wederom een heerlijke dag, tenminste vanochtend. Na mijn wandeling met Christine besloten we naar de Chesapeake Bay te rijden. Ik had gelezen over North Beach in Maryland en wij hebben eigenlijk dat gebied nog helemaal niet "ontdekt" terwijl het minder dan een uur rijden bij ons vandaan is.

De Chesapeake Bay is een enorme baai, waarin onder andere de grote rivier de Potomac, die midden door Washington DC loopt, uitmondt. De baai is vooral bekend om zijn krabben. De "Maryland crabs" zijn nationaal bekend om hun grootte en het vele vlees dat ze hebben.

Deze baai levert natuurlijk ook heel wat recreatie. Langs de hele kust zijn vakantiehuisjes te vinden en heel wat jachthavens. Er is ook heel wat geschiedenis, want dit was een van de eerste gebieden waar de kolonisten aan land kwamen. Dat is onder anderen te zien in St. Mary's City.

Maar vandaag zochten we het aan onze kant van de baai. De rit naar North Beach voerde ons over de Potomac Maryland in (met mooi uitzicht op de "skyline" van Washington DC, die zo heel anders is, dan van de meeste Amerikaanse steden: het Washington Monument en Capitool domineren). Na de rivier overgestoken te zijn (die overigens van Maryland is en altijd een punt van controversie is tussen de staten Maryland en Virginia), maakten we een mooie rit door het groene landschap van Maryland, met rode schuren in de maisvelden en leuke huisjes en vooral veel "crabshacks", waar je "bushels" van krabben kunt kopen (5 a 6 dozijn krabben).

Na zo'n 45 minuten rijden zagen we opeens water aan het einde van de straat. De Chesapeake Bay! Helaas was het weer inmiddels een stuk minder geworden en was het compleet bewolkt met zo af en toe een dikke regendruppel. Wat een teleurstelling, we hadden allemaal zwempakken aan, maar zouden duidelijk droog blijven.

We reden wat rond en zagen de "boardwalk" in North Beach. Met mooier weer wil ik er een keer terug om daar een flinke wandeling te maken.

We hadden allemaal hongen, dus zochten een restaurantje voor de lunch. We vonden het in nabij gelegen Chesapeake Beach, bij het lokale "Hotel and Spa". Het restaurantje was een gezellige pub, waar ik heerlijke crabcake at.

Al met al een leuk uitje en weer een plaatsje gevonden waar het leuk vertoeven is.

Vanavond heeft Rick Saskia en een vriendinnetje meegenomen naar Superbabies Baby Geniuses 2 (let op: het review is erg grappig, maar niet zo netjes). Katja, Kai en ik hadden geen zin en bleven dus gezellig thuis naar CNN kijken, waar alle ravage, die orkaan Frances heeft aangericht, de revu passeerde. Arme Floridians! Gelukkig lijkt deze storm ten westen van ons te passeren.

0 reacties: