Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 23, 2004

Saskia heeft weer een nieuw draadje aan haar beugel. Het is nog steeds geen hele beugel, maar enkel tussen haar twee voortanden. Het blijft een grappig gezicht. En ze koos de Halloween kleuren als elastiekjes: oranje en zwart.

Nadat ik haar weer op school had afgezet, zijn Christine en ik van het zomerse weer gebruik gaan maken. We hebben de Fitness Trail bij Nottoway Park gedaan. Dit maakt een zogenaamde "powerwalk" net iets interessanter! We hebben echt geluk een stel van dit soort parken in de buurt te hebben.

Ondanks dat het 32 graden was buiten besloot ik toch naar Tysons Corner mall te gaan om herfst- en winterkleding te kijken. Nu zijn de nieuwste kleren er en ik vind de mode dit jaar leuk. Ik ben dus dol op kleren en mijn kleren van vorig jaar zijn allemaal veel te groot.

De mode hier in Washington is nogal klassiek dit jaar. Veel tweed, herringbone en ruitjes, maar gecombineerd met felle kleuren, die ik voor de winter wel erg leuk vind.

Ik heb bij Ann Taylor Loft wat kleding gekocht en bij Naturalizer laarzen en een paar schoenen. Vooral met de laarzen ben ik erg blij.

Excuses aan de mannelijke lezers van mijn blog, maar ik moet even over kleding praten. Wat me zo ontzettend opvalt hier is dat vrouwen, zodra ze getrouwd zijn en kinderen hebben, nauwelijks meer iets om hun uiterlijk geven. Hun haar groeit uit tot een half grijze massa en het standaard uniform van een "moeder" is een vormeloze jurk, in het beste geval.

Natuurlijk is dit allemaal ietwat overdreven, maar zelfs de mannen valt het op. Zo grapte onze vriend David dit weekend over de "PTA moms" (ouderraad moeders) en hun "muumuus" (vormeloze tentjurken, die vooral door heel dikke vrouwen worden gedragen). En hoe vaak Rick niet heeft opgemerkt, dat die en die er zoveel aantrekkelijker zou kunnen uitzien, als ze alleen maar wat aandacht aan haar uiterlijk besteedde!

Is het dan mijn Europese achtergrond, die maakt, dat ik het leuk vind om er, ook al ga ik niet naar een kantoor of een representatieve functie of vergadering, toch modieus uit te zien?

Als ik zo eens om me heen kijk, merk ik op, dat mijn Europese kennissen er ook leuk uitzien. Iedere dag zie ik Madeleine, een Zweedse. En zij staat er als een bloem, tussen alle jeans en t-shirts (om nog maar niet te spreken over de ene thuisvader, die iedere dag in dezelfde grijze sweatshorts en een vies t-shirt verschijnt). Ze heeft kleurige, leuke kleding. Het is niet overdreven gekleed, maar gewoon leuk om te zien.

Ook Christine, die van Nederlandse afkomst is, vindt het leuk zich op te maken en leuk aan te kleden.

Vanmiddag zag ik echter, dat de Vietnamese vrouwen in de winkels ook heel leuk gekleed gaan. Ze zijn meestal petite en kunnen dus modieuze kleding goed aan.

Ligt het daaraan? Dat veel Amerikaansen nogal fors zijn? Dat lijkt me onzin.

Aan de ene kant vind ik het fijn, dat je hier hoegenaamd niet op je uiterlijk wordt beoordeeld. Je kunt gerust in krulspelden (en velen doen dat) gaan winkelen, of in je oudste jogging broek. Aan de andere kant word ik wel eens moe van de zoveelste "Why are you so dressed up?", terwijl ik enkel een leuke broek en trui aan heb!

Voor mij maakt kleding nog altijd de vrouw en Rick profiteert daarvan!

Morgenochtend vliegen Saskia en ik naar Boston om het weekend met mijn hoogzwangere zusje en haar gezin door te brengen. Ik zal mijn laptop meenemen (voornamelijk om een dvd te kijken in het vliegtuig), maar of ik tijd zal hebben om te schrijven betwijfel ik.

We zijn zondagmiddag weer terug.

Tot slot zijn mijn foto's van Aruba eindelijk online.

0 reacties: