Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 28, 2004

Terwijl ik dit schrijf worden we letterlijk overspoeld door Jeanne. Onze hele straat staat compleet blank en ik heb zelden zo lang achter elkaar zo'n zware regen gezien als vanmiddag! Helaas moet Rick er nog doorheen en moet hij over wegen, die bekend staan, dat ze onderlopen. Heel gevaarlijk! We hebben een zogenaamde "flood warning", wat betekent, dat de wegen onder water staan, soms meters diep.

Het gevaarlijkst zijn de zogenaamde "flash floods", waarbij je opeens vast komt te staan in diep water. Vanmiddag gebeurde dat met een schoolbus, gelukkig konden de kinderen in veiligheid gebracht worden.

Ook is er weer een tornado watch en verschillende tornado's hebben al flinke schade aangericht, maar gelukkig niet in deze buurt. In zuidwest Virginia zijn de overstromingen zo erg, dat een mobile home van zijn fundering werd gespoeld, wat de dood van de bewoonster tot gevolg had. Voor foto's van de ravages in het gebied rond Roanoke, Virginia, hier zo'n 3 uur rijden vandaan, kun je hier terecht.

Vanochtend was het weer gelukkig nog redelijk te noemen, want Rick vroeg of ik in Washington met hem kwam lunchen. Zijn kantoor is ongeveer een half uur rijden van ons huis, buiten "rush hour" tenminste. Hij werkt net op de rand van de stad Washington, vlakbij de grens met Maryland. Mijn rit ging dus voornamelijk door voorstadjes in Maryland. Grappig is, dat de huizenbouw zelfs zo dicht rond de stad anders is in die staat, dan aan de Virginia kant. Waar je in Virginia vooral houten of "siding" Victoriaanse huizen ziet, zien de huizen in Maryland er meer Europees uit.

We aten een heerlijke lunch bij de Cheesecake Factory, ik een salade, nota bene een "lunch" portie, waarvan zeker 2 mensen een goede maaltijd zouden kunnen eten. En Rick had een Navajo sandwich, ook gigantisch, maar allemaal erg lekker. Vrijwel iedereen nam dan ook "doggy bags" mee naar huis, om er morgen nog een maaltijd van te hebben.

Op de terugweg kwam ik achter een schoolbus terecht. Dat is heel vervelend als je haast hebt, want die stopt bij iedere hoek en dan moeten de auto's erachter en de auto's, die van de tegenliggende kant komen (als er geen tussenstrook is) ook stoppen. Gelukkig deed ik dat netjes, want ik hoorde op de radio, dat overtreders nu een boete van $1000 kunnen krijgen. Eigenlijk nog te weinig, want veel kinderen moeten oversteken voor de bus langs, dus doorrijden is compleet roekeloos!

Hier in Vienna staan veel oudere huizen en nu, met de grote bevolkingsgroei in dit gebied, worden veel van die huizen opgekocht door ondernemers, die er meer huizen neerzetten, dan er oorspronkelijk stonden. Meestal is dit het initiatief van de ondernemers, maar er is een straat hier waarvan de bewoners het initiatief hebben genomen hun huizen voor veel hogere prijzen, dan ze er individueel voor zouden krijgen, aan een ondernemer aan te bieden. Wel slim, zeker als je toch al van plan was te verhuizen!

Onze straat is iets meer dan 5 jaar geleden gebouwd. Een pleintje met tien grote huizen eromheen met heel redelijke tuinen. Voordat deze straat hier kwam, was dit hele gebied een huis met een enorme tuin!

0 reacties: