Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 07, 2004

Zo, de eerste dag zit er weer op! En alle kinderen kwamen lachend thuis, dus dat zat allemaal wel snor.

Het wakker worden om 6 uur voelde alsof het midden in de nacht was! Wat wil je ook, we waren de laatste weken heel lui geworden en sliepen tot 9 uur uit. Maar de twee oudsten waren opgewonden over school en rolden zo hun bed uit.

Het was vreemd de gele schoolbussen weer te zien rondrijden. Kleine kleuters (school begint hier in het jaar, dat je 6 wordt), die voor het eerst naar school gingen, stappen in en bijna volwassenen, de seniors van de high school, net zo goed. Het is een ingewikkeld schema voor de schoolbuschauffeurs, die vooral uit moeders met jonge kinderen bestaan, eerst de highschoolers naar school, dan middle school en uiteindelijk de kleintjes van de lagere school. En het verkeer in dit gebied wordt steeds slechter, het is na Los Angeles en San Francisco het ergste in het land, terwijl kinderen van steeds verder weg naar school gebust moeten worden.

Gelukkig was er vandaag ook heel goed nieuws over onze scholen hier in Fairfax County: ze zijn het beste voorbereid op een noodsituatie van alle grote schoolsystemen in de VS. Hopelijk zal het nooit nodig zijn, maar het is wel een gerustgevend iets, dat er voor alle mogelijke situaties een plan bestaat.

Al vanaf het jaar, dat Katja naar kleuterschool gaat, hebben we een traditie voor de eerste schooldag. Ik maak van gekleurd karton een grote toeter en vul die met kleinigheidjes, die met school te maken hebben en een paar lekkernijen voor bij het huiswerk.

Ik had verwacht, dat de twee oudsten zich daar nu te groot voor zouden voelen. Maar niets was minder waar! De eerste vraag uit hun mond vanmiddag was of ik een toeter had gemaakt. Hoe groot ze ook zijn, het blijven kinderen (gelukkig!).

We hebben ons net verbaasd over een van de zoveelste realiteitsshows. In deze show verwisselen twee vrouwen van plaats in elkaars gezinnen. Nou, nou, ze hebben er weer prachtige gezinnen voor gevonden! We hebben met open mond zitten kijken! De ene "moeder" is nog dikker dan de andere, niet dat dat wat uitmaakt, natuurlijk. Maar de ene man is wat we hier een "Male Chauvinist Pig" noemen, een man, die geen vinger uitsteekt en de vrouw behandelt als een voetveeg. De andere man is wel sympathiek, maar kennelijk is de male chauvinist pig niet voor niets met zijn vrouw getrouwd, want die gedraagt zich in het andere gezin ook alsof ze boven hen verheven staat. Waar het realiteitsshows betreft vond ik dit eigenlijk een van de meer onderhoudende. De dynamiek in een gezin verandert helemaal, als je een van de voornaamste gezinsleden vervangt door een vreemdeling!

Morgen komt nu tropische depressie Frances ons een bezoekje brengen, gelukkig erg in sterkte afgenomen, maar nog steeds gevaarlijk. Een groot gedeelte van ons gebied staat onder een "flood watch", wat betekent, dat overstromingen mogelijk zijn. Bah! Maar ja, we mogen niet klagen, tenslotte heeft de storm elders wel heel wat meer aangericht!

En tenslotte gaat het me aan het hart, dat goeverneur Ehrlich van Maryland toestaat, dat er op beren gejaagd zal mogen worden. Volgens hem zijn er te veel beren, maar dat wordt door velen tegengesproken. Ik vind jagen zoiets primitiefs!

0 reacties: