Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 27, 2004

Al vanaf een uur of 10 vanochtend zijn bij mijn zusje de weeen begonnen. Ze is morgen "uitgerekend", dus goed op tijd. Ik vind het jammer, dat ze zo ver weg zitten, ik zou er zo graag bij zijn geweest. Via email houdt mijn zwager ons op de hoogte, tot nu toe is er nog niet veel ontsluiting, maar ze zijn wel al in het ziekenhuis, want dat ligt bijna anderhalf uur bij hen vandaan. Heel spannend, allemaal!

Alles staat nu in het teken van de voorbereidingen voor Halloween. De kinderen hadden vanmiddag geen huiswerk (hoera!), want vanavond was de grote Halloween optocht in Vienna. Hiervoor wordt de hoofdweg door de stad afgesloten voor het verkeer. Het is dus een heel iets en een jarenlange traditie. Iedereen, die een kostuum aanheeft, mag meelopen, maar geen van onze kinderen heeft er behoefte aan zo in de schijnwerpers te lopen, dus kijken we rustig van de kant.

Al uren van te voren liggen er overal langs de kant dekens en stoeltjes van mensen, die een plaatsje vooraan willen hebben. Het is een vreemd gezicht al die verlaten spullen. Maar het wordt zeker gerespecteerd, niemand komt eraan.

Wij zijn niet zo georganiseerd. Nadat we gauw wat Pizza Hut pizza naar binnen hadden gewerkt, gingen we op zoek naar een parkeerplaats. Die was natuurlijk niet dichtbij te vinden, dus werd het een flinke wandeling om de parade te kunnen zien.

Gelukkig kwamen we onderweg langs Starbucks, zodat we een lekker warm drankje hadden in de frisse lucht.

Het leukste aan de optocht vond ik de Clydesdale paarden van Anheuser Busch. Wat zijn dat toch een mooie, indrukwekkende dieren! Ook de kleine autootjes met clowns vonden vooral Kai en Saskia leuk.

Wat me altijd verbaast, is dat we in die enorme mensen menigte toch altijd nog een heel stel bekenden tegenkomen. Dat is het wat het voor mij leuk maakt, even een gezellig praatje. Want voor de rest vind ik het maar een gekoukleum, dat kijken naar een optocht!

Toen we thuis kwamen was de eclips van de maan al in volle gang en om 22:30 was hij helemaal verdwenen. Een mooi gezicht! En gelukkig was het helder weer. Helaas is zoiets heel moeilijk op de foto vast te leggen, tenzij je een telescoop hebt.

En nu ga ik weer duimen voor een spoedige geboorte van mijn neefje of nichtje!

0 reacties: