Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 14, 2004

Goh, het zou vandaag regenen, maar we werden wakker met een stralend blauwe lucht! Geef me er zo nog maar een paar!

Nadat ik Saskia naar school had gebracht stond ik in dubio of ik wel of niet mijn Deense vriendin zou bellen om te gaan rennen. Eigenlijk voelde ik me best lui en besloot dus te wachten of zij zou bellen.

Gelukkig deed ze dat, want dat is dus het goede aan samen sporten: de ander spoort me altijd aan toch te gaan en achteraf heb ik er nooit spijt van. Het was tenslotte prachtig herfstweer en een genot om buiten te zijn. We renden bijna 10 kilometer. Volgende week zaterdag rent zij mee in de Army 10 Miler. Het lijkt mij ook wel leuk weer eens aan een race mee te doen. Mijn laatste Race for the Cure is alweer een paar jaar geleden.

Rond 12 uur, toen ik net weer thuis was, hoorde ik een ambulance onze straat inkomen. Hij bleek bij onze overburen te moeten zijn. Zij hebben 3 kleine kinderen, dus ik maakte me meteen zorgen. Het bleek, dat hun 4 jarige oudste, die een ernstige pinda allergie heeft, op school popcorn had gegeten en in ademnood was gekomen.

Ik vind het systeem van ambulances hier werkelijk fantastisch. Ze worden bemand door een vrijwilligers team van goed getrainde para-medics (weet het Nederlandse woord niet) en ze zijn gratis (worden door de belasting betaald). Ze zijn er minuten nadat ze gebeld worden, wat ik persoonlijk in Nederland wel anders ervaren heb, maar dat is te lang om hier te vertellen.

Ze werkten zeker een uur aan het meisje bij haar thuis, maar besloten haar uiteindelijk toch naar het ziekenhuis te brengen, waar ze nu nog is. Van een buurvrouw hoorde ik, dat ze wel van de zuurstof af is, dus dat is goed nieuws. Eng hoor, met zo'n kleintje!

Een uur later kwam Christine langs voor een paar mokken thee, want zij heeft grote moeite met de lerares van Mallory. Die zit in groep 7 en heeft dagelijks 2 tot 3 uur huiswerk!

Hier thuis hebben we onze eigen zorgen, namelijk dat de nare infecties op Katja's been na meer dan 5 dagen antibiotica nog steeds erger worden. Ik heb een groot ontzag voor huidinfecties, dus heb ik de kinderarts toch maar weer gebeld. Die wilde inderdaad dat we langskwamen.

Helaas liepen ze flink achter en moesten we een goed uur wachten voor we de dokter te zien kregen. Maar die constateerde dan ook, dat de ontstekingen iets waren, dat door het scheren veroorzaakt wordt. Haar haarvaten raakten ontstoken erdoor.

Nu mag ze zich 2 weken niet scheren en krijgt er ook nog een antibiotica creme bovenop. Niet leuk voor een zelf-bewuste teenager natuurlijk!

Grappig om hier te vermelden, na de conversatie van vorige week over scheren. Dokter: "Too bad we don't live in Europe, then we wouldn't have this problem." Ik: "What do you mean? I'm from Europe and where I'm from women shave just the samen".

Hij was dus 3 jaar in Belgie geweest en volgens hem waren de Belgische en Franse vrouwen in ieder geval niet zo "scheerderig" als de Amerikaanse. Hmm, ik heb nooit verschil gemerkt met hoe ik ben opgegroeid, maar ik vind het toch opvallend, dat dit zo'n algemeen beeld is hier!

Gelukkig had ik vanochtend al mijn crockpot maaltijd aangezet, zodat we vanavond heerlijke pita's met vulling te eten hadden.

Een aantal mensen hebben me gevraagd hoe ik de crockpot (slowcooker) gebruik. Voor mij is het een uitkomst, want ik ben 's avonds vaak te moe en heb te veel pijn om nog een maaltijd te koken.

In een crockpot kun je al 's ochtends vroeg ingredienten doen en dan is 's avonds het eten klaar.

Ik maak er van alles in, eenpansgerechten, het vleesgerecht of zelfs desserts. Veel mensen denken, dat je er alleen chili's in kunt maken, maar niets is minder waar. Voor recepten ben ik een jaar lid geweest van een emaillijst speciaal voor crockpot recepten. Maar er zijn ook websites, voor mij geldt hoe eenvoudiger hoe beter vanwege het gezin, maar zonder kinderen heb je helemaal een ruime keuze. Hier volgen een paar goede websites met recepten:
Cooking Cache,
Tasty Crockpot Recipes
en Recipe Source.com.

Voor ons gezin is de crockpot een enorme uitkomst, van barbecued kip tot taco soep, het smaakt allemaal prima!

0 reacties: