Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 13, 2004

Het fijne van het klimaat hier is, dat het vrijwel nooit hele dagen regent. Zo werd er voor vandaag "regen" voorspeld en ik denk dan nog steeds aan een compleet grijze druilerige dag. Maar gelukkig viel dat alles mee en viel er alleen plaatselijk zo af en toe een bui (ook nodig, want tot dusver is oktober weer te droog).

Om het betere weer te vieren besloten Christine en ik rond het Burke meer te gaan lopen. Die 5 mijl door het bos en met uitzicht op een meer is oneindig veel leuker, dan een uur hoppen in een aerobics klas.

De bomen beginnen al mooi te kleuren, maar de piek zal pas over een week of twee zijn, schat ik. Halverwege kwam er zo een ree voor ons het pad op en bleef op een paar meter afstand gewoon nieuwsgierig naar ons staan kijken. Ik blijf dat bijzonder vinden.

Vanmiddag heb ik weer eens mijn nagels laten doen. Grappig, vroeger deed ik dat nooit, maar nu ik eraan gewend ben geen afgekloven nagels te hebben, wil ik het graag bijhouden.

De Vietnamese nagelspecialiste vertelde me, dat ze naar school gaat om Amerikaans staatsburger te worden. Ik had er geen idee van, dat daar scholen voor bestonden! Maar ze moeten natuurlijk een Engelse test doen en een test over de Amerikaanse geschiedenis. Voor dat laatste moet je gewoon 100 vragen uit je hoofd leren en daar krijg je dan 10 van op je "examen". Ik vond het allemaal een fluitje van een cent, maar ja, mijn Engels is ook veel beter, dan dat van haar.

Kai had na school een afspraak bij de tandarts voor zijn halfjaarlijkse controle. Gek genoeg hebben wij als gezin nu 3 tandartsen! Saskia (die nogal veel problemen met haar gebit heeft) gaat naar een speciale kindertandarts en ik ga voortaan naar de tandarts, die al mijn kronen gezet heeft. Rick en de twee oudsten gaan nog steeds naar onze oude tandarts.

Saskia had zoveel huiswerk, dat we er samen na het uur bij de tandarts nog niet mee klaar waren! Ik ga een dagboekje bijhouden over hoe lang ze er iedere dag over doet, want we hebben over 2 weken een conferentie met de leerkracht en dan wil ik er toch iets over zeggen. Het kind heeft nauwelijks tijd om lekker buiten te spelen!

Ik had Rick en de kinderen maandag beloofd, dat we vanavond naar de film zouden gaan. Ik was maandag te moe na onze dag bij het museum. Ze wilden allemaal dolgraag Shark Tale zien.

Eerst hebben we naast het theater bij Chili's gegeten. Hun gerookte kaas met groentes quesadilla vind ik altijd heerlijk. Ook Rick's kalkoenburger en Kai's kip salade zagen er smakelijk uit.

Gewoonlijk vind ik tekenfilms wel leuk, maar deze vond ik ronduit saai. Een uitgekauwd "boy meets girl" verhaaltje met wel een paar grappige dingen zoals een vegetarische haai en het rif was net als New York City en de animatie was goed en leuk kleurig. Maar ik heb regelmatig op mijn horloge gekeken of het al bijna klaar was.

Eenmaal weer thuis hebben we het laatste debat tussen de presidentskandidaten gekeken. Kai's huiswerk zal vandaag wel weer zijn wat wij ervan dachten, een verhulde manier van de leraar om de politieke voorkeuren van de ouders van zijn leerlingen uit te vinden.

0 reacties: