Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 17, 2004

Het is heel leuk om op zondagavond in de herfst en winter in een sportbar te gaan eten. Helemaal als het er een is als Glory Days Grill, waar om de halve meter een televisiescherm hangt en boven de bar een enorm scherm. Het is er een lawaai van jewelste, want behalve de "hoofd"tv, waarvan het geluid hard aanstaat, heeft iedere tafel zijn eigen tv zendertje, waarop je de andere kanalen kunt ontvangen. Zo luisterde Saskia naar Cartoon Network, het enige niet-sport kanaal. En verder probeert iedereen zich verstaanbaar te maken, door boven al dat geluid uit te gillen.

Niet alleen de wedstrijd op tv is leuk om te volgen (vooral vanavond, want de match tussen de Pittsburgh Steelers en Dallas Cowboys bleef tot het einde spannend), maar het is ook leuk te letten op de klanten. Echte fans van de clubs hebben officiele club kleding aan. Cowboy fans een wit shirt (met van die gaatjes) met het nummer van hun favoriete speler erop en Steeler fans een zwart met geel "jersey" met hetzelfde. Anderen dragen team petjes en er waren ook een stel Redskins fans, natuurlijk. De Redskins hadden eerder op de dag gewonnen, dus iedereen was in een goed humeur.

Het geeft een soort saamhorigheidsgevoel met een heel restaurant naar een wedstrijd te kijken. Er werd gejoeld en ge-high fived bij elke touchdown. Er hing echt een gemoedelijke sfeer!

De kinderen vinden het heerlijk om bij dit restaurant te eten en het is het dichtst bij ons huis, dus een makkelijke plaats om heen te gaan als Rick op reis is. Hun cheese fries zijn om je vingers bij op te eten en dat deden we dus ook bijna, want de portie was schoon op, wat vermaakt commentaar van de waiter uitlokte.

Kortom, het was een gezellige maaltijd, hoewel niet het nette, rustige, normale restaurant gebeuren.

Verder werden we vanochtend wakker met een stralend blauwe lucht, koel maar prachtig weer dus wederom! Ik had besloten vandaag echt eens aan het vertalen van mijn Aruba reisverslag te besteden, want ik wil alle reisverslagen in twee talen hebben.

De kinderen speelden buiten en ik zat heerlijk rustig te werken, met alleen het getik van de klokken als geluid erbij. We hebben in onze family room een Friese stoeltjesklok hangen en om een spookachtige reden is de oude Jugendstil klok van mijn grootouders ook weer opeens begonnen te tikken.

Om 12 uur werd mijn rust verstoord, want de oprit moest opnieuw geasfalteerd worden en omdat het de afgelopen week een paar keer geregend heeft, waren ze achterop geraakt en werkten ze nu op zondag. Gelukkig was het vandaag dus erg zonnig en onze oprit ligt vrijwel de hele dag in de volle zon, dus het droogde allemaal snel.

Voordat ze klaar waren met asfalteren lukte het Brynna nog wel om over de kleddernatte asfalt te rennen. Gelukkig kon de oprit nog weer net gemaakt worden, maar met Brynna's poten liep het anders. Die waren pikzwart en net zwarte stempeltjes overal. Ik heb haar dus maar sokken aangedaan en naar de achtertuin gesleept. Daar heb ik haar poten met shampoo water gewassen, wat gelukkig het meeste eraf waste! Die poten op het tapijt zouden rampzalig geweest zijn!

Tijdens het schoonmaken vond ik weer eens een dood molletje, met dank aan de katten! Ik begin me wel af te vragen hoeveel van die diertjes er wel niet in onze tuin ronddolen! De poezen vermaken zich er in ieder geval duidelijk flink mee.

Om nog even bij de dieren te blijven, aan het einde van de middag ging de deurbel. Er stond een heel peloton enthousiaste buurtkinderen voor de deur, want er liepen twee reeen op ons pleintje! Een ervan verdween al gauw door onze achtertuin, maar de ander liep rustig rond te kijken. Echt wel bijzonder!

Morgen is het weer vroeg op. Vroeger dan gewoonlijk voor mij, want Rick staat altijd met de twee oudsten op en nu zal ik dat drie ochtenden moeten doen.

Het feit, dat de middle en high schools zo vroeg beginnen is op het moment trouwens een hot topic. Gisteren vroeg Katja mij een online petitie te ondertekenen gericht op het veranderen van de aanvangstijden van de middelbare scholen. Ik moet zeggen, ik vind het ook van de zotte, dat sommige tieners al om 6:30 in de bus zitten om op tijd op school te zijn! Dan hebben wij nog geluk, Katja hoeft "pas" om 6:40 de deur uit en Kai om 7 uur.

0 reacties: