Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 06, 2004

Het verhaal gisteren over persoonlijke hygiene deed me denken aan een voorval van toen we hier net heen waren verhuisd. Mijn toen 12-jarige zusje en ik waren in het zwembad en mijn zusje gilde naar mij, dat ze ging douchen. We verbaasden ons over de geschokte gezichten van de mensen om ons heen tot we leerden dat "to douche" hier wel iets heel anders betekent, dan in het Nederlands. Het betekent het irrigeren van de vagina, dus geen wonder, dat er geschokt gereageerd werd!!

Sindsdien zeg ik het woord "douchen" nooit erg hardop, of ik leg aan de Amerikanen om ons heen gauw uit, wat het in het Nederlands betekent. Grappig, hoe in twee talen een woord uit een derde taal zo'n andere betekenis kan hebben!

Het is eigenlijk geen wonder, dat veel mensen de herfst hier hun favoriete seizoen vinden. Het weer is werkelijk gouden: knalblauwe luchten, heerlijke temperaturen en langzaam kleurende bladeren, hoewel alles nu nog flink groen is.

Het is zo mooi telkens, dat ik allerlei redenen vind om buiten te zijn. Ook de kinderen spelen de hele middag buiten, ik vind het te belangrijk, dat ze hun beweging en buitenlucht krijgen, het huiswerk kan wachten!

Mijn buurvrouw Lorraine is helemaal energiek, die heeft het op zich genomen een enorme boom in haar eentje te kappen! Een boom laten kappen kost duizenden dollars, maar hem zelf kappen is dan ook een hele onderneming!

Omdat Lorraine al wekenlang Saskia van en naar gymnastiek rijdt, rukte ik haar onder de boom weg om haar op een lunch te trakteren. We gingen naar Bread and Kabob, een van de heel erg lekkere Perzische restaurantjes hier.

Vanmiddag hebben Kai en ik ons rotgezocht naar Livestrong armbanden. Ze zijn razend populair en overal uitverkocht. Iedereen, volwassenen en kinderen, loopt met die gele banden om zijn/haar arm. Helaas heeft een ander jochie die van Kai gebroken, dus nu moet Kai 4 weken wachten op een nieuwe. Grappig, hoe iets zo'n rage kan worden, Lance Armstrong is wel wat begonnen!

Ik las laatst, dat veel bloggers aan hun lezers vragen, waarvan ze foto's zouden willen zien. Ik plaats hier vandaag op verzoek een aantal foto's van onze Halloween versieringen, meer foto's zijn hier te zien.

Maar ik ben eigenlijk ook wel benieuwd, of er nog andere dingen zijn, waar mensen nieuwsgierig naar zijn wat ons betreft. Dus, als je nog verzoeken hebt voor foto's, laat het me weten, fotografie is tenslotte mijn hobby!


0 reacties: