Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 03, 2004

Prachtig weer was het vandaag! Staalblauwe lucht, 24 graden, wat wil je nog meer?

Ieder jaar hebben we de traditie om in de herfst naar het Maryland Renaissance Festival te gaan. Meestal gaan we in september, als het nog flink warm is en de wespen er net zo graag komen als de mensen. Maar door alle drukte vorige maand, was dit het eerste weekend, dat we tijd hadden.

De rit naar het festival is erg mooi, door het Maryland landschap van bossen en boerderijen. Maryland is in dit gedeelte veel vlakker dan Virginia en omdat er veel schaduw is van hoge bomen, zie je ook veel mooie varens langs de weg. Verder staan er in de herfst allerlei standjes langs de weg, waar ze pompoenen en chrysanthen verkopen. Erg kleurig allemaal! We reden langs een aantal chrysanthen boerderijen, waar rijen van de bloeiende planten stonden, duidelijk klaar om naar de verkoop langs de weg te gaan.

Kennelijk waren wij niet de enigen, die het koelere weer waardeerden om het festival te bezoeken, want we stonden in de file op weg naar de parkeerplaats. Ook in het park, wat een permanent "dorp" inhoudt met Tudor achtige houten huisjes, waarin restaurantjes en winkeltjes huizen, was het voor Amerikaanse begrippen althans, echt flink druk. Het pluspunt was, dat de wespen het koele weer kennelijk niet konden waarderen, want ik heb er maar een gezien.

Na het betalen van het entree geld ($15, waarvoor je het park binnen mag en de shows mag bekijken, verder wordt voor alles extra geld gevraagd), liepen we meteen door naar het straatje met alle voedseltentjes. Daar staan een paar houten picknick tafels en je kunt van alles halen. Een greep uit de keuzes: gefrituurde zure bom, Portobello paddestoel sandwich, worst op een stok, Schotse eieren, ribbon fries (een lint van friet), sweet potato fries, soup in a bowl (soep in een uitgehold broodbolletje) en nog veel, veel meer! Ik heb me te goed gedaan aan de sweet potato fries en de soep. Alles is even lekker!

Terwijl je rondloopt kom je meest extravagant uitgedoste Middeleeuwers/Renaissance bewoners tegen. De vrouwen lopen in werkelijk prachtige gewaden van fluweel en gouddraad, de mannen in hele ridder uitrustingen. Dat zijn dan de edelen, maar het gewone volk is eigenlijk nog leuker (natuurlijk kan ieder voor zich kiezen hoe ze erbij lopen en veel mensen gaan helemaal op in hun rol). Zo zie je "wenches", bij wie de voorgevel werkelijk uit het topje barst! Ik zou er absoluut niet zo bij durven lopen.

Nadat we onszelf volgegeten hadden aan lekkernijen, begonnen we aan de verkenning van alle winkeltjes. Mijn vader en ik dronken al lopend een lekker glaasje "Mead", een zoete Middeleeuwse honingwijn.

Het park bestaat uit een heel stel laantjes, waaraan allerlei winkeltjes liggen, van kunstenaars, die een fantasie thema aanhouden. Zo kun je juwelen, kussens en mokken kopen met feetjes, draken en eenhoorns erop. Of alle mogelijke Middeleeuwse kleding, heel echt eruitziende draken om op je schouder te zetten en ook magische spullen en kaarsen zijn ruimschoots aanwezig.

Kai en Saskia vermaakten zich met het gooien van messen (Kai gooide recht in een hart voor een prijs!) en van een heel hoge houten glijbaan afglijden.

Ik heb dit keer niets gekocht, ik vond het eigenlijk allemaal veel te duur. Ik ben dol op fantasiefiguren, we hebben allerlei feeen, draken en gargoyles in en rond het huis. Maar $70 voor een simpele draak en over $100 voor een feetje was me toch echt te gortig!

Net voor we naar huis gingen maakten Kai en Saskia hun handen in was. Dit doen we ieder jaar en zo kun je goed zien hoe hun handen groeien.

Zoals altijd was het een heel leuk uitje, jammer , dat het toch wel ver weg is om even heen te gaan, want het sfeertje is niet te versmaden!

Vanavond besloten we gezellig met zijn allen te gaan eten bij Artie's. Met zijn allen genoten we vooral van het dessert, een flourless (deegloos) chocolate waffle. Niet te beschrijven zo lekker!

0 reacties: