Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 08, 2004

Vanochtend heb ik met Christine mijlen gelopen en heel veel over politiek gepraat. We zijn er nog steeds niet uit. Het debat van vanavond heeft voor mij geen uitkomst gebracht. Toegegeven, ik heb het niet helemaal gezien, want Rick en ik zijn gezellig uit eten gegaan, terwijl Katja oppaste. Ik moet toegeven, dat politiek mijn "thing" helemaal niet is en dat ik wel een beetje moe wordt van al het gedoe.

Onze Amerikaanse vlag begint af te takelen, er zitten scheurtjes in en hij begint flets te worden. De "flag" is hier in de VS een heilig iets. Er zijn allerlei regels aan verbonden (die wij niet allemaal volgen, tot onze schande). Een ervan is, dat je nooit zomaar een vlag weg mag gooien. Bij onze community center staat een soort brievenbus, waar je je afgedankte vlaggen kunt brengen. Tijd dus voor een nieuwe vlag, want ik vind het toch wel leuk om er heen te hebben hangen.

Als je wat zuidelijker rijdt in Virginia zie je ook nog "Confederate" vlaggen. Die vlaggen uit de Burgeroorlog betekenen voor veel mensen nog heel wat. Virginia was tenslotte een zuidelijke staat en de meeste gevechten van de Burgeroorlog zijn hier gevochten. Als je met echte Virginians praat merk je zo af en toe nog echt een afkeer van de "Noorderlingen".

Hoeveel de Confederate vlag voor veel Zuiderlingen betekent, zagen we een paar dagen geleden op een uitzending van "Wife Swap", een van de realiteitsshows. Een gezin in South Carolina had zo'n vlag en de "nieuwe" vrouw uit Arkansas besloot die weg te doen. Dat was erger voor de man des huizes, dan het wegdoen van zijn opgezette dieren, die hij geschoten had!

Morgenochtend vroeg vertrekken we naar Williamsburg. Daar gaan we naar Busch Gardens en hun Howl O Scream (Halloween thema). We blijven er tot zondagavond, dus daarna zal ik vol verslag uitbrengen.

0 reacties: