Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 08, 2004

De hele nacht heeft het gestormd, ik heb zelfs het raam moeten sluiten, omdat het slaan van de takken me wakker hield.

Vanochtend is het al niet meer te zien, dat we geharkt hebben! En het leek toch echt zo ongeveer het einde van de bladeren aan de bomen. Maar ja, veel buren hebben nog niet geharkt en de bergen met bladeren, die niet in zakken zitten, waaien ook gewoon weer de tuinen in.

Ik heb intussen gemerkt, dat ik allergisch ben voor iets in de bladeren, ik nies me te pletter! Wel een goed excuus om er verder niet aan te hoeven werken.

Met de storm kwam ook de koude Canadese lucht naar beneden zetten. Dag lekker zuidelijk weer! Het ging van 70 naar onder de 50 graden vandaag. Dat vind ik zo prachtig aan het Fahrenheit systeem, de temperatuur verschillen lijken zo gigantisch! Maar ja, eigenlijk is het dat ook wel, zelfs in Celsius: van 22 graden naar 9 graden, brrr!!

Het is rapporten tijd en Kai heeft de zijne al binnen. Het zijn allemaal A's en B+'s, heel goed natuurlijk voor het eerste rapport op de middelbare school. Met die cijfers komt hij op de zogenaamde AB honor roll terecht. Ik vertelde hem dat en hij vroeg me wat dat was. En laat ik het nu niet precies weten! Katja kreeg er vorig jaar een papiertje over, maar verder was er niets speciaals aan.

Wel kunnen we nu met een bumper sticker gaan rondrijden "My child is an honor roll student at T. Middle School". Vreselijk vind ik die altijd, dat gepoch met je kind!

Omdat het zo koud was buiten besloten Rick en ik via het mobieltje, dat taco's een goed avondeten zou zijn vandaag. Ik had daar niet alle ingredienten voor in huis, dus ging ik na een lange wandeling met Christine naar de grote Safeway vlakbij haar.

Het is maar goed, dat ik niet te vaak naar de grote supermarkten ga, want de rekening was zomaar $156! Onvoorstelbaar hoe snel dat oploopt! Natuurlijk kocht ik niet alleen spullen voor de taco's (die overigens heerlijk smaakten op de "Low carb" tortilla's met 14 gram vezels).

Ook al ben ik echt wel het ruime assortiment hier gewend, ik sta er nog steeds versteld van, dat er toch telkens weer nieuwe produkten verschijnen. Je zou toch denken, dat daar op een gegeven moment een einde aan komt!

Als je hier nog nooit geweest bent, kun je je volgens mij de grootte van zo'n Safeway nauwelijks voorstellen. Of de hele wand met bevroren pizza's, de hele wand met verschillende yoghurts, of met cereals en brood (hoewel het meeste niet erg lekker is van de supermarkt) idem dito, het nam een heel uur in beslag om "even" wat spul te halen.

Als dank voor het besteden van meer dan $50 kreeg ik een coupon voor een gratis koffie bij Starbucks (daar in de winkel). Ik had wel zin in een latte en bestelde er een met magere melk. De jongen achter de balie had duidelijk het buskruit niet uitgevonden! Hij moest me 3 keer vragen wat ik ook weer wilde (ik was de enige klant) en gaf me daarop een kop hete melk. Ik merkte op, dat er geen koffiesmaak aan zat, waarop hij koffie toevoegde, maar het bleef niet lekker, dus heb ik het gratis drankje maar weggegooid. Als ik ervoor had moeten betalen had hij er meer over gehoord!

De grote rage hier op het moment zijn BMX fietsen, kleine stuntfietsjes. Katja en haar vriendin hebben er een en oefenen hun stunten ermee (gelukkig nog niets heel gedurfds) en vandaag werd er flink gestunt. Zo erg, dat zowel Katja als Leah gevallen is en geblessuurd is geraakt. Katja klaagt over haar knie, dus ik moet dat wel in de gaten houden. Gelukkig dragen ze wel helmen, hopelijk beschermt dat tenminste het belangrijkste!

Saskia wilde na school naar Toys R Us, want haar zelfverdiende "centjes" (zoals zij ze noemt) brandden in haar zak. Ze was de koning(in) te rijk met haar luvcub panda. Het is allemaal toch net iets specialer, als je er zelf voor gespaard hebt!

Op het nieuws is er, behalve nieuws over de aanval op Fallujah ook een bericht over een van de kapelanen in het leger, die een speelgoed "drive" heeft georganiseerd. We zien soldaten blij om iets te kunnen geven aan de Irakese kinderen. Een bijna verwoeste school krijgt nieuwe boeken. Een commentaar van een soldaat "Zo zien ze, dat wij ook mensen zijn, dat Amerikanen niet alleen maar slecht zijn". Wat een droef iets is oorlog toch! De soldaten zijn zo duidelijk blij iets goeds te kunnen doen en wat me nog het meeste trof: hoe jong die soldaten nog zijn.



0 reacties: