Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 18, 2004

Hoeveel mensen maak ik jaloers als ik schrijf, dat ik vanmiddag een uur lang in het zonnetje voor het huis heb zitten lezen? En dat ik het daarna te warm had en weer naar binnen ben gegaan om af te koelen? Dat is toch ongekende luxe in het midden van november? Helaas zal het niet duren, maar terwijl het kan neem ik alle gelegenheid waar om buiten te zijn!

Het is niet heel ongewoon hier, deze warme periodes in de late herfst en zelfs in het begin van de winter. Ik kan me een jaar herinneren, waarin we met Kerst buiten zaten en de volgende dag sneeuwde het. We zitten hier precies tussen de warme lucht uit het zuiden en de koude lucht uit Canada. Als de jet stream naar beneden komt hebben we het koud en als hij naar boven buigt komt de warmte mee. Het weer is zo in ieder geval nooit saai.

In de week voor Thanksgiving wordt op alle scholen een Thanksgiving lunch geserveerd. Gisteren was dat het geval op Saskia's school en dan zijn de ouders ook uitgenodigd.

Het eerste jaar heb ik nog meegegeten, maar een keer die stukjes kalkoen, die in jus dreven, met droge aardappelpuree, "stuffing" en boontjes proberen was voor jaren genoeg. Ook Saskia vindt het niet te pruimen, dus nam ik een fluffernutter en een mandarijntje mee voor haar lunch.

Om half twaalf was ik present en met mij een heel stel andere ouders. Het viel me op, dat er veel vaders bij waren, sommigen waarvan ik weet, dat ze thuisblijfvaders zijn en anderen waren ervoor uit hun werk gekomen. Het was een gezellig half uurtje en Saskia genoot. En daar gaat het natuurlijk om, niet om het eten, maar om het samenzijn.

Ook Kai en Katja kregen die overheerlijke kalkoen geserveerd, maar die zijn te oud om hun ouders nog bij de lunch te hebben. Stel je voor, ze zouden zich dood schamen!

Vanavond zijn Rick en ik weer eens gezellig samen uit eten geweest, terwijl Kai oppaste (Katja had een diner op school). Rick is zaterdag jarig en hij is nogal van de vierderigen, dus besloot hij vroeg te beginnen en naar 2941 te gaan, een chique restaurant hier dichtbij. De ambiance in het restaurant is heel modern, hoge plafonds, moderne kunst en dergelijke. Het menu is net zo modern. Ik had werkelijk op je tong smeltende oesters met een mierikswortel sausje en wat caviaar vooraf. Rick had een lekkere combinatie van crab met asperges.

Als hoofdgerecht had ik fasant, ook heel lekker bereid en helemaal niet zwaar. En het dessert was helemaal fantasisch, Rick had iets met caramel, dat er zeer kunstig uitzag en ik had 5 verschillende soorten kaas, ieder met een sausje erbij (twee ervan waren Nederlandse kazen!).

Kortom, het was het soort voedsel waarvan je echt spijt hebt als het op is, een onbeschrijflijk lekkere maaltijd!

0 reacties: