Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, november 10, 2004

IJskoud was het vanochtend, -3 graden bij het opstaan. Brrr! Maar wel erg mooi, want de maples hebben nog blaadjes en die waren bedekt met rijp.

Omdat ik Katja nu de komende twee weken van school op moet halen zijn mijn dagen opeens een stuk korter, dus ben ik meteen na het wegbrengen van Saskia met Brynna doorgelopen en hebben we meer dan een uur door Vienna gestruind.

Het wordt nu wel eens tijd, dat de gemeente de bladeren komt opzuigen, want sommige straten zijn er te nauw voor twee auto's door geworden! Ze zijn natuurlijk wel heel leuk speelgoed voor de kinderen, die er bijna helemaal in verdwijnen.

Na de wandeling ben ik naar het postkantoor gegaan om de brownie mixes op de post te doen naar Nederland. De beambte vond het hilarisch, dat ik $23 aan porto betaalde voor 3 doosjes brownie mix, die samen veel minder waard zijn. Ze dacht, dat er in Nederland zulke goede chocola te krijgen was en snapte dus niet hoe iemand Amerikaanse brownies wilde.

Ik heb haar uitgelegd, dat dit een uitwisseling was, want dat ik overheerlijke borstplaat ervoor terug zou krijgen. Het werd een leuk gesprek over het verschil in lekkernijen, want zij kwam oorspronkelijk uit Korea.

Mijn volgende stop was Blockbuster, want we gaan vrijdagmiddag met de auto naar Massachusetts om mijn nieuwe nichtje te bekijken. Het is dan altijd handig om video's mee te nemen.

Dus zocht ik gauw 10 video's uit en ik denk, dat er maar weinig mensen zijn, die zoveel films tegelijk huren. Maar de jongen achter de balie reageerde helemaal niet, deed alsof het doodnormaal was. Tot ik de deur bijna uit was en hij dacht, dat ik hem niet meer kon horen. Toen zei hij tegen zijn collega, met ongeloof in zijn stem: "That was a lot of movies!" Hi, hi, wat zouden ze dan denken, dat we ermee gaan doen?

Er was nog net tijd voor ik Katja op ging halen voor een bezoekje aan Tysons Corner. Het viel me onderweg op, dat in Vienna de kerstversieringen in de straten hangen en ook de mall is nu helemaal versierd. Tysons Corner heeft leuke moderne versieringen. Als ik er weer eens ben, zal ik mijn fototoestel meenemen.

Ik zocht er eigenlijk naar een cadeautje voor in de schoen van mijn neefje. Omdat zaterdag Sinterklaas in Nederland aankomt, mogen onze kinderen hun schoen zetten. Maar we zullen dan in Massachusetts zijn, dus leek het me leuk om de traditie voort te zetten en ook mijn neefjes te laten meedoen.

Maar helaas, er zijn nauwelijks meer speelgoedwinkels in Tysons Corner, dus ik slaagde niet. Wel vond ik bij CVS een nieuwe tandenborstel op batterijen, want mijn oude begaf het vanochtend. En nu ik er toch was besloot ik ook wat nieuw ondergoed te gaan kopen bij Victoria's Secret, een enorme lingerie zaak. Grappig is het altijd om het gedrag van de mannen daar te zien. Ze voelen zich er duidelijk niet op hun gemak en sommigen rukken iets uit een rek om vervolgens meteen naar de kassa te rennen. Om je rot te lachen!

Keurig op tijd was ik bij Katja's school. Een vriendinnetje van haar ging ook mee, die was weggelopen van huis na een ruzie gisteravond. Ze wilde vannacht niet thuis slapen. Ik zei haar, dat ze bij ons welkom was, maar dat ik wel wilde, dat ze haar moeder belde. Katja vertelde vervolgens, dat zij niet meer wegloopt, want de ene keer (jaren geleden!), dat ze dat had geprobeerd, had ik aangeboden haar koffer te pakken. Ha, ha, dus dat bleek een goede strategie! Je weet het toch nooit met opvoeden. Ik moest stiekem toch even flink lachen hierom!

Vanavond hebben we "Wife Swap" op ABC gekeken. Ik blijf er versteld van staan wat voor mensen ze daar voor vinden! Maar de families deze week zijn eng. Een van de stellen heeft 5 kinderen, die thuisgeschoold zijn en ze hebben een "wacker", een leren lap, waarmee ze de kinderen slaan als ze niet gehoorzamen. Volgens de ouders zijn de kinderen opgewonden als ze een nieuwe "chore" opgelegd krijgen, het doet ze groeien. Bah! Die kinderen zijn mini soldaatjes.
En de andere familie is het absolute tegenovergestelde. De 14 jarige dochter wordt *aangemoedigd* met haar 16 jarige vriend te zijn en tijd op haar kamer met hem te besteden.
Ik blijf me erover verbazen, dat mensen zich hiervoor lenen. Ik weet ook wel, dat ze ermee verdienen, maar je zou me geen miljoen kunnen betalen om een week in zo'n gezin door te brengen!

0 reacties: