Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 23, 2004

Inpakken en wegwezen!

Morgen is de drukste reisdag van het jaar in de VS. De dag voor Thanksgiving, iedereen gaat naar familie. Dit bewijst eens te meer, wat een belangrijke familie feestdag dit is. Gelukkig vertrekken wij in de ochtend, hopelijk wat minder druk op het vliegveld, dan later op de dag. En we gaan het land uit, dat moet toch tegen de stroom in zijn! Nu maar hopen, dat de mist niet te dicht wordt.

We reizen met United Airlines. Ik belde vandaag om uit te vinden of we de zo populaire "Economy Plus" zitplaatsen konden krijgen. Rick is nota bene een Premier Frequent Flyer member (zo mogen we ook in de Red Carpet Club wachten op onze vlucht). Maar nu blijkt, dat er maar twee mensen gebruik mogen maken van deze "perk", dus de drie kinderen zouden verder van ons vandaan moeten zitten. Toch maar niet gedaan, dus.

Op de heenweg gaan we in een 767 met (naar verluid) individuele tv schermen in de stoelen. Terug wordt het (hopen we van harte) een 747, het is meer dan tien jaar geleden, dat ik in zo'n vliegtuig heb gevlogen!

Rick is als een kind zo blij, hij kan werkelijk niet wachten! Het zegt ook al heel wat, dat hij zijn favoriete "holiday" voorbij laat gaan voor deze reis.

We zorgen in ieder geval, dat we 3 uur van te voren op Dulles Airport aanwezig zijn, wat betekent, dat we hier uiterlijk om 5:45 van huis weg moeten!

Mijn vriendinnen zijn intussen nerveus bezig met het voorbereiden van het Thanksgiving maal. Ook de tv shows laten allemaal in meer of mindere mate dysfunctionele samenkomsten van families zien. Zo was de "Everybody loves Raymond" show gisteren hilarisch! Zoveel van dit soort dingen gebeuren in ware families. Iedereen wil de "perfecte" feestdag, en dan komt Grandma om het allemaal te verpesten. Ik zou best een "vlieg op de muur" willen zijn (zoals ze hier zeggen), soms!

De naam voor het nieuwe Baseball team in DC is bekend gemaakt: de Washington Nationals. Ik had gehoopt op een originelere naam, maar ach, wie ben ik? Het lijkt me wel heel leuk om naar een van de eerste wedstrijden te gaan in de lente!

Groot nieuws vandaag: na 24 jaar verdwijnt Dan Rather (hoofd nieuwslezer) van CBS News. Hij is deze zomer in Dan Rather als "anchor"opspraak gekomen, omdat hij een niet bewezen verhaal publiek maakte over de National Guard carriere van George Bush. Rather was altijd veel te "getint" voor mijn gevoel, zeker niet neutraal zoals je verwacht van een journalist. En er zijn collega's, die hem dat kwalijk nemen. Ik mag hem wel, maar ik denk ook, dat hij bij 60 Minutes, waar hij heen gaat, meer op zijn plaats is (hoewel ik daar een medewerker persoonlijk ken en er helemaal geen hoge pet van op heb!).

Ok, tijd om terug te gaan naar het inpakken. Ik hoop in Londen natuurlijk een dagboek bij te houden. Maar voor dit blog ben ik tot dinsdag ervandoor. Happy Thanksgiving! (Als je wilt lezen hoe we het vorig jaar deden, klik hier)

0 reacties: