Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 09, 2004

Naar aanleiding van Michelle's opmerking op mijn blog van gisteren dacht ik eens na over onze ontbijt gewoontes. "Cereal en donuts" schreef ze. Die laatsten eten we zelden, ik vind eigenlijk alleen de hete, verse donuts van Krispy Kreme lekker.

Maar cereal is inderdaad wel het ontbijt van Rick. Echter, het is niet Corn Flakes of Rice Crispies, maar allerlei zeer verschillende mixen. Daarom kan iedere supermarkt een heel muur met verschillende cereals hebben. Van kinder vriendelijk mierzoet tot volwassen hartig met veel vezels.

Kai en Saskia eten zo'n een a twee keer per week cereal als ontbijt. De rest van de dagen eten ze wafels, pannenkoekjes, havermout (heerlijke magnetron smaken!) of yoghurt.

Katja eet vaak gewoon een bagel met cream cheese en voor mij is een banaan vaak voldoende, ik vind lunch belangrijker. Zolang ik mijn koffie maar krijg!

Veel mensen denken, dat Amerikanen iedere ochtend eieren met spek en pannenkoeken eten, maar dat is dus niet het geval. Alleen op het weekend is het misschien zo.

Saskia en ik vechten altijd tegen de klok om haar op tijd naar school te krijgen. Vanochtend was geen uitzondering en het was ook nog eens ijskoud, brrr! Toch kreeg Brynna haar wandeling en wij onze frisse neus, want in tegenstelling tot de meeste buren liepen wij toch.

Gisteren is Katja gevallen met haar step (ze deed er stunts mee). Daarbij verdraaide ze haar knie en vanochtend kon ze nauwelijks lopen. Dus geen school en dokter gebeld. Daar waren we om 11 uur welkom, maar troffen een dokter, die nogal de tijd neemt met haar klanten. Pas om 12 uur waren we aan de beurt!

Tijdens onze wachttijd vermaakten Katja en ik ons met mensen kijken. We waren vergeten iets te lezen mee te nemen, maar, zoals Katja terecht opmerkte, we waren tenslotte met zijn tweeen. En op zo'n moment is het heel fijn een "geheime" taal te spreken. Een kleine opmerking over een kind of een moeder wordt door anderen niet verstaan. Niet kies, ik weet het, we zijn de allochtonen hier ;). Maar iedereen hier is aan andere talen gewend, dus geen haan die ernaar kraait.

Er waren een aantal heel kleine babietjes en mijn hormonale tiener vond die wel erg lief. Goede gelegenheid om over ouderschap te praten. Waar de kinderarts al niet goed voor is!

Toen we eindelijk de dokter te zien kregen, bleek dat Katja geen breuk of gescheurde banden had, maar wel een ernstig trauma aan de knie.

Hierbij bleek, dat ik zoveel "kennis" van zaken had, dat de dokter me vroeg of ik een verplegings of medische achtergrond heb. Nee dus, maar na 14 jaar ouderschap heb ik me wel goed ingelezen!

Ze moet nu 2 weken rust houden, mag niet sporten, moet met de lift naar boven op school en wij moeten haar brengen en halen, want trappen lopen is uit den boze. Bah! Maar ja, beter dan een breuk, want dat zou echt een ramp geweest zijn met de drukke weken voor de boeg.

Na de dokter bezochten we CVS voor een knieband en ijspakken. Voor een tiener is dat het paradijs, make up, haarspul, noem maar op is daar te krijgen. Gelukkig wist ik het vandaag te beperken!

Omdat ze zoveel pijn had heb ik haar op lunch getracteerd bij haar favoriete Japanse restaurant. Opvallend is hoe vol het daar was! Allemaal zakenmensen die hun lunch daar aten.

Na de lunch gingen we nog gauw naar Safeway. Ik ga namelijk brownie mixes naar Nederland sturen, een Internet vriendin stuurt me dan banketbakkersborstplaat als dank. Een heel goede uitwisseling, want die borstplaat vind ik niet te versmaden! Dit is al het tweede jaar, dat we het zo doen. Als iemand anders iets wil uit de VS in ruil voor echte banketbakkersborstplaat, laat het me even weten!

Bij de Safeway had ik ook aardappelpuree nodig. Die kun je hier kant en klaar uit de ijskast krijgen (en heel lekker!). Maar ze leken uitverkocht. En hier was weer de zo speciale klantenservice: ik vroeg een medewerker ernaar, die zag, dat de schap leeg was en ging naar achteren om te kijken of er meer was. Na 10 minuten kwam hij triomfantelijk vertellen, dat ze er nog een paar hadden gevonden. Ons avondeten was gered (nou ja, ik had het natuurlijk ook anders kunnen doen, maar dat zou meer werk betekenen voor hetzelfde resultaat).

Vanavond aten we dus lekker barbecue kip met puree en erwten en worteltjes. Het werd schoon op gegeten.

Op het nieuws nu, hoe een beer in de achtertuin van mensen niet ver hiervandaan zich aan het vogelvoer tegoed deed. En ik maar denken, dat ik er nooit een zal zien. Als het zo door gaat lopen ze gewoon in onze achtertuin!

Intussen zijn we Kai en Rick de hele avond kwijt. Gisteravond om middernacht is Rick eropuit gegaan om Halo 2 te kopen. En nu spelen ze dat constant op de X-Box. Op het nieuws hoorden we dat er lange rijen voor stonden en dat het Microsoft waarschijnlijk vandaag $100 miljoen opbrengt!

0 reacties: