Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 05, 2004

Schoon gewassen is de wereld. Zo vind ik dat alles er altijd uitziet, als je opstaat met een stralend blauwe hemel na een regendag.

Omdat het gisteren zulk slecht weer was hadden Kirsten en ik onze wekelijkse jog uitgesteld tot vandaag. Het waaide wel zo hard, dat sommige vluchten gecanceled moesten worden, maar dat deerde ons alleen als we met extra gesteun en kreun met tegenwind de heuvel oprenden.

Ondanks de wind is nog steeds niet alles kaal! De mooiste bomen op het moment zijn de Japanse maples, met felrode blaadjes, ik zie er hier een van waar ik zit in de family room. Dit weekend zullen we aan het harken moeten geloven, vrees ik. Vandaag kwam de gigantische blader stofzuiger van Vienna al langs. Iedere bewoner moet zijn bladeren in de goot vegen en dan komt de opruimdienst die opzuigen.

De kinderen vinden al die bladerbergen prachtig om in te spelen. Maar ik probeer het langs de drukkere wegen tegen te houden. Saaie moeder, ik weet het, maar er zijn al te veel verhalen van auto's, die door zo'n berg reden, terwijl er een kind in verscholen zat, geweest.

Na 3 weken was het weer tijd om mijn nagels te laten doen, altijd een beetje een decadent iets, maar omdat ik zo'n nagelbijtster ben vind ik het wel fijn om op deze manier verzorgd uitziende handen te hebben.

"Mijn" manicuriste, die uit Vietnam komt, zoals ik al vaker heb geschreven, spreekt steeds beter Engels. We konden voor het eerst een, weliswaar gebrekkig, gesprek aangaan. Ze vertelde, dat ze haar land erg mist en zich hier verveelt. Ze houdt ervan dingen te doen, maar haar man werkt lange uren en zit liever in zijn vrije tijd thuis. Zij werkt 6 dagen per week bij de nailsalon. Ze is de derde vrouw van haar man en zo te horen is ook zij niet zo happy met hem!

Nadat ik weer mooi gelakte, ditmaal metalliek roze, nagels had met fijne bloempjes op de nagels van mijn ringvingers, ging ik naar Starbucks twee deuren verderop om mezelf op een koffie te trakteren. De "Holiday" smaken zijn er nu: pumpkin spice latte, gingerbread latte, eggnog latte en peppermint mocha. Ik bestelde die laatste, maar de jongen achter de balie maakte per ongelijk pumpkin spice. Toen ik hem van zijn vergissing op de hoogte stelde, maakte hij niet alleen meteen het goede drankje, maar gaf me ook een coupon voor een gratis drankje in de toekomst!

Vanavond zijn Rick en ik gaan eten bij een Frans bistrootje hier in Vienna. We hebben geluk, want binnen 2 mijl van ons huis zijn er maar liefst 3 redelijk goede Franse restaurants te vinden. Vooral het dessert was heel erg lekker bij dit restaurant!

Katja paste op en ging daarna met vrienden naar Bowl America, waar iedere vrijdagavond Cosmic Bowling is, met discolichten en muziek.



0 reacties: