Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, november 11, 2004

Vandaag was het rapporten dag en we hebben niets te klagen! Allemaal voldoendes en de meeste vakken heel ruim voldoende voor alle drie de kinderen. Alleen Katja's wiskunde is wat zwak, maar daar gaan we bijles voor zoeken. Dat is toch altijd een opluchting, vooral in high school, waar je "GPA" (Grade Point Average) gaat tellen om te zien naar welk college of university je kunt gaan.

Katja wil al sinds jaren marine bioloog worden, dus haar zwakte in wiskunde is daar niet goed voor. Hoe hoger je GPA, hoe meer kans, dat je op de school van je keuze wordt aangenomen. Haar GPA is op het moment 3.3, 4.0 is het hoogste. Nu heeft onze county wel zulke hoge eisen, dat brieven naar de colleges gestuurd worden om uit te leggen, dat een student met een 3.0 GPA hier een 4.0 zou hebben in bijvoorbeeld Alabama (ik noem maar wat). Ze lopen namelijk een flink jaar voor op sommige staten.

Elf november is in Nederland St. Maarten las ik. Waar ik ben opgegroeid werd dat niet gevierd, maar het lijkt wel alsof het zich over het land heeft uitgebreid, want nu las ik, dat het ook in Amersfoort wordt gevierd.

Hier was het vandaag Veterans Day, een dag waarop de Federale regering gesloten is. Wij merken dat in dit gebied vooral aan het verkeer, wat op zo'n dag veel minder druk is en aan de sales, die aan de "holiday" verbonden zijn.

Er vinden op deze dag allerlei plechtigheden plaats, die de veteranen van de verschillende oorlogen eren en herdenken. En het behoeft natuurlijk geen vermelding, dat dat er vele duizenden zijn! De datum van 11 november is een vaste datum en is gekozen, omdat op die datum de Eerste Wereloorlog officieel voorbij was.

Om Veterans Day ook in de gedachten van de kinderen tot leven te brengen, schreef Saskia's klas kaarten naar soldaten in Irak. Het was huiswerk en het was aandoenlijk om te zien hoeveel moeite ze eraan besteedde. Ook vond ik het frappant, dat ze zowel een mannelijke als een vrouwelijke soldaat tekende en in haar brief schreef "Dear Mr. Soldier, or if you are a woman, Miss Soldier". Het lijkt me voor de ontvangende soldaten heel aandoenlijk al die kinderkaarten te krijgen! (En voordat men denkt, dat er alleen aan de soldaten wordt gedacht, vorig jaar hebben ze een inzameling gedaan voor de Irakese kinderen).

Morgen in de vroege middag vertrekken we naar Massachusetts. We zullen er heen rijden (8 uur hopelijk en niet meer, ik vrees voor veel verkeer vooral rond New York) en zondag weer terug rijden. Tot maandag dus!

0 reacties: