Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 19, 2004

Ziezo, ik heb net even Kerst cadeautjes gekocht voor mijn zus en broers en hun families en ik heb er geen stap voor gezet! Het Internet is echt ideaal voor cadeaus, als familie zo ver uit elkaar woont als de onze.

Voor de Canadezen winkel ik bij Chapters.ca, een boeken- en muziekwinkel. Voor de kinderen vond ik een Canadese speelgoedwinkel online. En voila, met lage portokosten worden de cadeautjes ingepakt naar hen toegestuurd.

In Nederland winkel ik bij Bart Smit voor mijn broer en gezin. Zij zijn dol op spelletjes, dus dat komt mooi uit. Ook Bart Smit pakt de cadeautjes in.

Groot voordeel van het winkelen op deze manier vind ik, dat ik me niet druk hoef te maken over de afmetingen of het gewicht van de spullen. Ook de frustratie van winkel in, winkel uit en maar niet het juiste vinden is er niet. Maar een echte kerstsfeer is er natuurlijk niet bij, dus ik heb maar kerstliedjes opgezet bij het virtueel shoppen.

Op Saskia's school onderwijzen ouders een programma, dat "Artsmart" heet. Iedere maand wordt er een artiest gekozen en vertelt een van de ouders over het leven en kunst van die persoon. Daarna krijgen de kinderen de kans om een kunstwerk in de trant van de artiest te maken. Ik vind het erg leuk om hieraan mee te helpen, ook al omdat ik dingen leer over artiesten, waar ik tevoren nog nooit van gehoord had.

Het idee achter het programma is om de kinderen niet alleen bewust te maken van de verschillende kunststromingen, maar ze ook te stimuleren om het echte produkt te gaan bekijken in de lokale musea. De besproken artiesten hebben meestal een speciale tentoonstelling in Washington in de maand, dat ze behandeld worden.

Vandaag was de schilder, die we bespraken, de Amerikaanse Impressionist Childe Hassam. Alweer iemand, die ik wel van naam kende, maar verder niet veel over wist. Zijn werk onderscheidt zich, omdat hij een van de weinige Impressionisten was, die zijn hele leven in de VS bleef wonen, vrijwel alle anderen woonden in Frankrijk.

Hij is bekend om zijn schilderijen van de straten in New York, vooral degenen, die hij tijdens de Eerste Wereldoorlog maakte van de vlaggen, die daar op "Allies Day" (ook de naam van zijn beroemdste schilderij) uithingen.

Het projekt, dat de kinderen moesten doen, was vlaggen tekenen met pastelkrijtjes. Ze mochten of een grote vlag tekenen, of een collage van verschillende vlaggen. Een poster met alle vlaggen van de wereld hielp ze met ideeen.

Toen pas realiseerde ik me hoe divers Saskia's klas is! Natuurlijk wilde ieder kind zijn of haar nationale vlag tekenen en slechts een handvol tekende de Star Spangled Banner. Er werden Koreaanse, Vietnamese, Chinese, Boliviaanse, Argentijnse, Deense, IJslandse, Ierse, Franse, Duitse, Braziliaanse en natuurlijk de Nederlandse vlag getekend!

De kinderen vonden het prachtig, want die leerden zo ook iets over hun klasgenootjes. Ik genoot ervan ze bezig te zien. De ene was na een paar minuten klaar en de ander had er de hele 45 minuten voor nodig om heel precies een vlag te kleuren. Het blijft een heel leuk programma en heel goed voor de kinderen om zo actief met kunst bezig te zijn.

Morgen is dus Ricks verjaardag en de dagenlange viering werd vanavond voortgezet! Hij koos Cafe Deluxe, een Europees aandoend bistrootje. Het eten is er erg lekker, maar Rick is er vooral dol op de bierlijst, die veel Belgisch bier bevat, zijn favoriet. We hebben met de kinderen heerlijk tot 9 uur zitten natafelen, dolgezellig.

Mijn "vierde" kind genoot van zijn tweede verjaarsmaaltijd! Eerder op de dag had ik zijn cake al opgehaald bij Whole Foods, die werkelijk de beste cakes maken, die ik ooit heb geproefd! Dat wordt morgen nog eens smullen en genieten!

0 reacties: